Klaus Dona előadása a Móricz János Nemzetközi Őstörténeti Konferencián, 2012.április 14-15.

A piramisokról általában
Kiemelkedő tény a piramisok kutatása során,hogy mindenhol megtalálhatóak a világon.A kérdés az,hogy kik építették ezeket és miért néznek ki mind nagyon hasonlóan?
A másik kérdés pedig az,hogy tényleg létezett egy előttünk virágzó civilizáció?
Én azt hiszem, majd mindegyik kutató közülünk azt nyilatkozza,hogy egyszer régen volt egy globális civilizáció, de hogy hány ezer évvel ezelőtt, arra nincs konkrét válaszunk.
A hallgatóság legtöbbje talán tudja, vagy hallott arról a piramisról,melyet 1984-ben találtak meg, 25 méter mélyen a tengerszint alatt, Japán közelében a Yonaguni szigetnél,amely Ryukuyu szigetcsoport legdélebbi szigete.
Még mindig van ott egy elkötelezett nemzetközi régészcsoport akik azt mondják,hogy ezek az műemlékek a természet alkotásai.De a barátom, Professzor Masaaki Kimura aki több évet töltött a kutatásukkal még több hasonló műemléket talált a környéken.
De valamit a természet igencsak nem tud megcsinálni,nevezetesen, hogy a kőemlékmű tetején van két emelvény,az egyik egy hatalmas teknőst, a másik egy madarat ábrázol, ami nagyon hasonló a sashoz.A természet sokmindenre képes, de nem ilyen precíz, tökéletes alkotásra.A kérdés, hogy hol vannak a hiányzó kövek?Ha a természet erői lerombolták, hol vannak most? Ezenkívül a kőemlékműnek utcái vannak és találtak egy kőből épült kör alakú "színházat" valami hasonlót, mint a római Colosseum, rendes ülésekkel és feljárati lépcsőkkel. Megismételm, a természet nagyszerű munkát végez,de nem ilyen tökéletes épületeket. (V.ö. a Yonaguni című albumot A Magyar Nyelv oldalán.)
Lássunk valami mást. Bemutatok néhány világtérképet, mint pl. a Piri Reis térkép amely már rég ismert volt és használták is, jóval azelőtt,hogy Kolombusz Kristóf Amerikába érkezett.Látható a térképen, hogy milyen tökéletesen ábrázolja a kontinenseket, látható Európa,Spanyolország, Portugália, Nyugat-Afrika egy része,no meg egy része Dél-Amerikának. Nem tudjuk hogyan készült ez a térkép,máig rejtély maradt.A Piri Reis térkép többi részén látható mág Antarktisz,jégtakaró nélkül.1956-ban kutatók úgy vélték,hogy a Föld a jégtakaró alatt pontosan úgy néz ki Antarktisznál,mint azt a Piri Reis térkép tartalmazza. A térkép legalább 10-12 ezer éves.A kérdés pedig az,hogy ki tudott ilyen pontos térképet készíteni abban az időben?
A következőkben a kőtérképek kerülnek sorra.Ezek 1984-ben kerültek elő Ekvádorban egy föld alatti alagútrendszerből egyéb más 350 darab tárgyi lelettel,amelyek nem igazán illenek bele a pre-amerikai kultúrába.
Az egyik ilyen kőtérképen láthatóa természetes kvarc vonal,a fehér az.Az elölnézeti képen látható a Közel-kelet és Szaud-Arábia.Látható egy berakás amely egy szemet ábrázol, innen indul ki a vonal jobbra India és Thaiföld felé.Látható még egy hosszú sziget jobb oldalon, amelyről Professzor Kimura azt nyilatkozta, hogy Japán legészakibb szigete egészen leért Tajvanig, ez egyszer egy összefüggő kontinens kellett,hogy legyen.A világtérkép pedig jelen esetben is legalább 10-12 ezer éves. A most tárgyalt kőtérkép másik oldalán a kvarcvonal a Csendes óceánon fut keresztül mutatva Atlantiszt, amely ma már nem létezik.Majd a fehér vonal keresztülhalad Dél-Amerika egy részén.
Egy másik nagyon érdekes tárgyi leletet találtak Ekvádorban, a Piramist a szemmel. A szem berakás.A kő szürke és fehér,és 13 lépcsősort láthatunk.Pontosan úgy néz ki ez a lelet, mint a piramis a mindent látó szemmel az amerikai egydollároson.Ha ezt a piramist UV fénybe tesszük a szem fényesen világít de nem úgy,mint az emberi szem.Ugyanezen piramis alján szintén berakást fedeztek fel, az aranyból készült Orion csillagképet.Egy ismeretlen írást is láthatunk, ezt Professor Kurt Schildmann ( a Német Nyelvtudományi Intézetből) aki negyven nyelven ért, fejtette meg.Magát az írást a professzor pre-szanszkritnak gondolja mert régebbi,mint a legősibb írás amit ismerünk.A fordítás pedig így hangzik: "Az alkotó fia eljön."
Ehhez hasonló írásokkal ellátott leleteket találtunk Ekvádorban,Kolumbiában,Illinoisban ( USA),Glozelben ( Franciao.),Máltán,Türkmenisztánban,Ausztráliában,és Calabriában( Olaszo.).Ezek mind kőből vagy égetett agyagból készültek, rajtuk ez az írás.
Ez azt jelenti,hogy ez az írásforma valamikor elterjedt volt a világon, tehát volt egy, a Földet uraló civilizáció,amely idősebb kell legyen a szanszkritnál, régebbi kell legyen 6 ezer évesnél.
Professzor Schildmann szerint az az írás kis hasonlóságot mutat az indiai és a Húsvét-szigeteki írásokkal.
A piramis alján pedig itt látható az Orion csillagkép ábrázolás, illetve az ismeretlen írás. A piramis úgy néz ki,mint az amerikai egydollároson.
Pre-szanszkritnak nevezett írás. 
Az előadás anyagát lejegyezte és angolból fordította 
A Magyar Nyelv szerkesztője.