A vártnál is több érdeklődő látogatott el a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége utolsó napján megrendezett Vodafone Belvárosi Nagydíjra, amit az m1 és a Kossuth Rádió élőben is közvetített.

A közmédia összesen 160 főt vezényelt a helyszínre, valamint 38 különféle típusú kamerát, négy közvetítő kocsit és egy látványstúdiót vetett be a helyszínen, hogy azok is élvezhessék a háromórás autó-motor sport parádét, akik nem tudtak kilátogatni a fesztiválra. Így az odalátogató közel százezer fesztiválozó mellett az egész országnak lehetősége nyílt arra, hogy május elsején délután a belvárosi sebességrekord megdöntésének szurkolhasson.

Száguldás közel 200 km/h-s tempóban

A várakozásokhoz mérten a nézőknek nem kellett csalódnia: Jenson Button három ízben is végigszáguldott az 1,6 kilométer hosszú versenypályán, megközelítve a 200 km/h-ás sebességet. A 2009-es Formula-1-es világbajnok emellett különleges látványelemekkel is elkápráztatta a nézőket amikor a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca kereszteződésében többször is a gumikat csikorgatva pörgette meg Vodafone McLaren Mercedes versenyautóját.

„Nagy öröm volt számomra Budapest belvárosában egy ilyen nagyszabású és különleges programokat felvonultató fesztiválon részt venni” – mondta el Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája. „Nagyon élveztem a délutáni futamot, amit nemcsak az tett különleges élménnyé, hogy a megszokott Formula-1-es versenypályáktól eltérő helyszínen, gyönyörű épületek között autózhattam, hanem az is, hogy olyan sebességgel száguldhattam végig Budapest belvárosában, amire eddig tudomásom szerint csak a Vodafone megújult hálózata volt képes.”

A Vodafone Belvárosi Nagydíj délutáni programját Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója nyitotta meg köszöntő beszédével, amit a Vodafone Magyarország támogatását élvező Bihari Állami Gondozottak Egyesület fiataljainak táncos elődadása követett. A Vodafone Magyarország amellett, hogy kiemelkedő sportszponzor – ami lehetővé tette, hogy Jenson Button szereplésével megszülethetett a Vodafone Belvárosi Nagydíj – több vállalati felelősségvállalási program megvalósítója is, és kiemelkedő fontosságúnak érezte, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyal programja által támogatott gyermekek képviselhessék hazánkat Jenson Button és a Vodafone Belvárosi Nagydíj közönsége előtt.

A Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége különleges, Játssz nagyban! típusú programjain a szervezők arra bíztatták a látogatókat, hogy próbálják ki magukat és tehetségüket, és kezdjenek bele valami újba. A Vodafone McLaren Mercedes csapat és a Vodafone számos különleges szimulátort helyezett el az Erzsébet téren és a Fashion Streeten, amin keresztül a látogatók átélhették a kerékcsere izgalmait, megtapasztalhatták, hogy milyen látvány tárul a versenyzők szeme elé egy Formula-1-es futamon, illetve részt vehettek a Vodapoló játékban is, amely a vízilabdás képességeket tesztelte. A hétvége abszolút legjobbjai személyesen vehették át nyereményeiket Jenson Buttontől és Dr. Beck Györgytől a fesztivált záró sajtóeseményen.

Az eseményt záró ceremónián megtörtént a nagy találkozás is Jenson Button és a Magyar Férfi Vízilabda Válogatott tagjai között, amikor Hosnyánszky Norbert és Szívós Márton búcsúzóul egy, a válogatott által dedikált labdával erősítette meg meghívásukat Jenson Button felé a londoni olimpia döntő meccsére.