1280 doboz zárjegy nélküli cigarettát szállított az a bácsalmási férfi, akit a rendőrök egy közúti ellenőrzés során tartóztattak le.

A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőrei Bácsalmás belterületén figyeltek fel egy Opel Combo típusú áruszállító gépjárműre. A kisteherautó rossz műszaki állapota szúrt szemet a rendőröknek, akik a jármű után indultak. A sofőr gyorsítani kezdett, ahogy észrevette a mögötte haladó rendőrautót ám a rendőrök fény és hangjelzésére mégis megállt.

A férfi viselkedése feltűnt a rendőröknek, ezért úgy döntöttek, hogy alaposabban megvizsgálják a gépjárművet. Az átvizsgálás során nagyobb mennyiségű zárjegy nélküli cigaretta került elő a raktérből és a vezető fülkében lévő rejtett rekeszből. Ezt követően a rendőrök a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltségre szállították az autót, ahol összesen 1280 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak. A 28 éves féri felen feljelentét tettek és eljárást indítottak jövedékkel való visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt.