Világbajnokságra készül a nyíregyházi Everdance Táncszínház húsz tagja; a vb-t július 6. és 11. között a kanadai Montrealban rendezik meg.

(MTI) Takács Péter, a táncszínház művészeti vezetője elmondta: a világbajnokság rendezői egy internetes portálon figyeltek fel a nyírségi táncos csapatra, s a kapcsolatfelvétel után személyesen hívták meg az együttest Montrealba, hogy a legjobbak viadalán képviseljék a magyar színeket. A rendezők tájékoztatása szerint a vb-n öt kontinens több mint ezer profi táncosa vesz majd részt. A földkerekség legrangosabb táncversenyén a világhírű Cirque du Soleil (A Nap Cirkusza) is figyeli a fellépők teljesítményét, mivel Michael Jackson The Immortal című szuperprodukciójához keres közreműködő művészeket – közölte Takács Péter. Az Everdance táncosai így – sikeres szereplés esetén – bekerülhetnek a montreáli társulat tagjai közé is. A Cirque du Soleil háromezer alkalmazottat, mozgásművészeket és akrobatákat foglalkoztat, s jelenleg öt különféle témájú előadással vesz részt világkörüli turnén, májusban érkeznek Magyarországra.

A nyíregyházi táncszínház művészeti vezetője, aki egyben a világbajnoki program koreográfusa is, közölte, hogy 20 tagú tánckarral készülnek a kanadai vb-re, illetve a Cirque du Soleil castingjára. Egy eddig még nem látott, rendkívül fergeteges, Everdance stílusú produkciót állítottak össze, s gyakorolnak be a világbajnokságra. "Reményeink szerint lendületes, a zsűri tagjait és a nézőket egyaránt lebilincselő produkció lesz a vb-programunk" – jelentette ki Takács Péter.