Olyan sokan csapják be magukat és hivatkoznak a véges pénzre, időre, energiákra. Elpazarolják azokat az értékeiket, amiket csak az álmaikban használnak ki. Igaz, szinte kivétel nélkül mindannyiunkat arra neveltek, hogy a jól kitaposott ösvényeket kövessük, a járt utakat ne hagyjuk el a járatlanokért. A nagy dolgok pedig mindig akkor születnek, amikor eltérőt hoznak létre a megszokottól és nem a megszokott, hanem a járatlan bátorságot kívánó utakon járnak.

Tudod mit kell tenned, de valamiért mégsem az igazi céljaiddal foglalkozol, mert amúgy is nap mint nap kimerítő, nehéz feladaidra koncentrálsz. Abban a tévhitben élsz, hogy ha letérsz a biztonságos útról egy olyan helyre kerülsz, ami ingatag és bizonytalan. A félelmeidre támaszkodsz amik azt súgják neked, törekedj a biztonságosra. Most még “ki tudod fizetni a rezsidet” és ez biztonság érzetet nyújt, még ha tudod is, hogy az igazi célod, nagyobb lehetőségeket rejt. Saját magadat kiteljesedését akadályozod, mert olyat csinálsz ami muszáj és nem olyat, aminek tényleg van értelme.

Arra biztatlak: Legyél bátor, mert ha megragadod a lehetőségeidet és az értékeidet, akkor képes vagy alakítani a jövődet. Hagyd abba a toporgást, még ha évtizedek óta is forgatod a mókuskerekedet kitartóan. Képzeld el az életed végét, amikor visszaemlékszel az életedre. Mindig sajnálni fogod mert nem vágtál bele és nem próbáltad ki.

Tedd meg végre, indulj el és valósítsd meg a bizonytalannak tűnő utakon a biztos, senki és semmi mástól nem függő szabad életedet.
Szikszay Csaba - Pólus Média