Aki csak tud,segítsen, mert már nem egészen két héten belül meghal egy öt tagú kutyacsalád Hajdúhadházon!
Kérjük valamelyik–a mienknél több     lehetőséggel és eszközzel bíró- Állatvédő szervezetet,hogy segítsenek megmenteni őket! De jó példát adna, ha a bő 12 000-ezres városban lenne legalább 1 ember, aki befogadná őket!

Előzmény: 19-én, Hajdúhadházról hívott bennünk egy hölgy, hogy a szomszédja el akar vitetni a Városgondnokság telepére egy tacskómamát 4 bébijével, akiket 3-4 hetesnek saccoltak. Délelőtt nem sikerült becsapdázni az anyukát, de később igen. A szomszédja meg zsákba dobálta a kölyköket. Elvitték mind az 5 kutyust, de 2 hét után elaltatás vár rájuk! Aznap délután nem tudtuk telefonon elérni a gondnokság alkalmazottját. Másnap érdeklődtünk a „család” felől. Mondták, hogy jól vannak. Egy nagyobb, kibélelt ládába helyezték el őket, és vettek a mamának ennivalót is. Napközben a szomszéd településen élő állatbarát ismerősünk arra került, hogy legalább telefonnal készítsen néhány fotót. A mami -érthető módon- ideges volt, így közelkép nem készülhetett, ezért a gyenge minőség.Még az akció napján felhívtuk a Nyíregyházi Állatbarát Alapítványt, de nem volt szabad férőhelyük, és nem is tudták, mikor lesz. Ma ismét érdeklődtünk náluk, ahogy a debreceni és a derecskei menhelyeken is, de egyiken sincs szabad kapacitás…
Amikor először hívott a bejelentő hölgy, épp akkor zajlott az akció. Előrebocsátottuk, hogy részünkről befogadással nem tudunk segíteni, de amit tudunk, azt megtesszük.Nos, pillanatnyilag csak ennyit tudtunk, mert a böszörményi kóborlók is sokkal többen vannak, mint amennyit jelenleg, a kevés számú befogadó helyünkön biztonságba tudunk helyezni. Plusz információ, hogy ez a mamakutya ott élt korábban, ahonnan most (is) száműzték, de kóborrá vált. A házat eladták: a régi tulaj azt mondta, hogy a kutyát otthagyta (állítólag így beszélték meg) az új tulajdonosnak. Az meg lepasszolta, mondván, nem az övé a kutya.Még annyit az igazság kedvéért (hangsúlyozzuk, információink közvetettek!): a mostani száműzetés oka az volt, hogy kárt tett a tyúkokban. Ez ugyan érthető cselekedet volt a mamakutya részéről, mert éhezve hogyan tudta volna táplálni a kölyköket, de a baromfiudvar dézsmálását sem köteles tolerálni a gazda. Azt már bárki hozzáteheti, hogy a mamakutya rendszeres etetésével ez a malőr elkerülhető lett volna…Szegény mamika kutya, amikor biztonságba akarta helyezni a bébijeit, derengett neki valami a régi otthona –ezek szerint relatív- biztonságáról.

Érdeklődni a Városgondnokság számán lehet: 52/384 363 
Címük: Hajdúhadház, Vásártér u. 1


Forrás:Pacsi Kutyamenhely Alapítvány                                          Kató Marianna-Pólus Online