Amint az időjárás engedi, elkezdik az országutak javítási munkálatait Hargita megyében. Udvarhelyszéken két híd befejezési munkálatai vannak még hátra, majd előreláthatóan augusztusban nekilátnak a 13 C jelzésű országút Siménfalva és Héjjasfalva közötti szakaszának rendbetételéhez is.
 "Minden település önkormányzatának kötelessége a sáncok és vízelvezető árkok kitisztítása ebben az időszakban, hogy a csapadék megfelelően el tudjon folyni és ne mossa el az utakat. Ilyen időjárásban az utakon átfolyó víz, azok legnagyobb ellensége” – nyilatkozta portálunknak Cătălin Romanescu a Hargita Megyei Országutak Felügyelőségének igazgatója. Romanescu hozzátette, hogy – amint az idő engedi – a megbízott cégek még ezen a héten nekilátnak a a tél folyamán kialakult gödrök betöméséhez Hargita megyében.
Udvarhelyszéken a múlt év őszén két településen kellett abbahagyniuk a hídépítési munkálatokat, melyeket idén tavasszal folytatnak, amint az időjárás engedi. „Első és legfontosabb tennivalóink közé tartozik a Székelyszentmihályon és Székelyszentléleken elkezdett két híd munkálatainak befejezése” – nyilatkozta ezzel kapcsolatosan az igazgató.
Az idei további teendőkről érdeklődve megtudtuk, hogy a nyár folyamán egy hosszabb útszakasz rendbetételére is sor kerül Siménfalva – Székelykeresztúr – Héjjasfalva között. „A munkálatok tervei egyelőre még Bukarestben vannak elbírálásra várnak, így előreláthatóan augusztusban fogunk majd neki a 13 C jelzésű országúton, a Siménfalvától Hájjasfalváig tartó szakasz feljavításának” – adta tudtunkra Romanescu.