A Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség "Nem én kiáltok, a föld dübörög" - földtörvény társadalmi vitája - címmel rendezi meg V. Országos Értekezletét 2012. május 5-én (szombaton) 10.00-16.00, Budapest, Magyarok Házában, amelyre tisztelettel és szeretettel hívjuk és várjuk elsősorban a felhívásainkhoz csatlakozott szervezetek és közösségek képviselőit, s minden a magyar föld sorsáért felelősséget érző és a családi gazdaságokért tenni akaró szervezetek képviselőit valamint magánszemélyeket és honfitársainkat.

Többen bizakodtak még, mikor Dr. Ángyán József fémjelezte Vidékfejlesztési Minisztérium meghirdette a kormány családi gazdaságokat segítő programját, s a Nemzeti Föld Alap megkezdte a földbérleti pályázatok kiírását, azonban már akkor is voltak jelei annak, hogy a magyar föld sorsának rendezése kőkemény érdekekbe ütközik majd (Lásd: gazdafórum Fehérvárott!)

Ma már a gazdatársadalom és minden földért aggódó értelmiség pontosan tudja, hogy mi történt az NFA pályázati elbírálások ürügyén Fejér megyében, s hogyan folytatódott tovább Pest és Borsod megyében, valamint a zsebszerződés gyanús estekről is egyre több információval rendelkeznek az ország szinte egész területéről (Őrség, Somogy megye,...).

Ezért döntött a TAHSZ március 31.-i Állandó Értekezlete amellett, hogy vállalja fel egy országos konferencia szervezését, melynek egyetlen napirendje a földkérdés legyen, hogy valóban társadalmi és nem párt alapon hozzunk létre felelős értelmiségi és gazda szervezetek részvételével jelentős társadalmi összefogást a földügyben. A föld pedig nemcsak hogy alkotmányos kérdés, de végzetesen fontos is. Időközben a kormány meghirdette a földtörvény társadalmi vitáját javaslat és elérhető anyagok nélkül, tisztázatlan feltételekkel.

A Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség ezért társadalmi vitára hív minden felelős szervezeti képviselőt, gazdaszervezetet, felelős köztisztviselőt, hogy véleményezze az NFA folyamatban lévő tevékenységét és fejtse ki álláspontját a készülő magyar földtörvényről, azaz meghívást kap minden ismert gazdaszervezet, minden érintett közhivatal és képviselet. Külön felkérést intézünk a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz is, hogy a meghirdetett társadalmi vitáról, a kormány földtörvény javaslatáról nyilatkozzanak.

Az Országos Értekezlet fő céljai
- a gazdakövetelések megerősítése (előterjesztés: Tanka Endre anyaga)
- a készülő földtörvény valós társadalmi (szakmai-közéleti) vitájának kivívása
- az NFA pályázatok felülvizsgálata és a kiírás sürgős megváltoztatása (előterjesztés a kajászói és váli gazdák nyílt levele és az Élőlánc Magyarországért legutóbbi petíciója)

Az értekezlet – sikeres összhang esetén – közindítványt fogalmazhat meg az Országgyűlés számára a földtörvény társadalmi vitája és az NFA elbírálás és pályázati kiírás megváltoztatása, a GMO mentesség megerősítése érdekében, s az EU tagsági viszony fenntartása illetve felmondása feltételeinek kérdésében.

A Konferencia felvezető előadásaira
- Rácz Sándort, mint a Magyar Földvédő Mozgalom elnökét,
- Morvai Krisztina EU képviselőt, az EU mezőgazdasági bizottságának tagját (EU jogszabályok) és
- Tanka Endre egyetemi tanárt (gazdakövetelések a földtörvény tervezettel szemben) kértük fel
- Bardocz Zsuzsanna, tervezett GMO szakértői előadását külföldi útja miatt most nélkülöznünk kell

Folyamatban van
- Ángyán József egyetemi tanár (vidékfejlesztési stratégia) és
- Ács Sándorné Éva, Élőlánc Magyarországért Mozgalom elnökének (GMO) felkérése is egy-egy előadásra.

Tervezett szakértő hozzászólásokra kérjük fel további gazdaszervezetek képviselőit és a föld kérdésében szakértőnek számító magánszemélyeket is.

Az értekezlet előterjesztéseiként kezelendők a következő anyagok:
- Tanka Endre 10 pontos javaslata, mint gazdakövetelések
- a 100-ak Tanácsának állásfoglalása
- a kajászói petíció
- az Élőlánc Magyarországért petíciója

Minden résztvevő figyelmébe ajánljuk az a Fejér Szövetség - Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület által közzétett és több országos híroldal által is átvett írásait (nem kevés - a legutóbbi hír végén felsoroltakból látható).
Budapest, 2012. március 24.
A Magyar Nemzetért érzett felelősséggel:
Fetzer János, TAHSZ főszervező és Dr. Boór Ferenc TAHSZ szóvivő