Az Orlai Produkciós Iroda több előadást is hozott Szent György-napokra. Az iroda vezetője és a színészek sajtótájékoztatón mutatkoztak be, ismertetve az előadásokat valamint saját benyomásaikat az erdélyi közönségről.
 Több neves magyarországi színész is vendége az idei városnapoknak, hiszen az Orlai Produkciós Iroda több előadást is hozott a közönségnek. Hétfő délelőtt sajtótájékoztatón meséltek a színészek az erdélyi és magyarországi közönségről, valamint a darabok érdekességeiről. Orlai Tibor, az iroda vezetője elmondta: az iroda több előadást is műsoron tart, neves magyar színészekkel dolgoznak és egyéves munka eredménye a sepsiszentgyörgyi fellépés.
Sikeres volt az Esőember előadás
A városunkban bemutatott Esőember, a szeretet különböző formáiról, és a vele járó nehézségekről szól. Hőse tipikus „korunk gyermeke”, egy arrogáns és magabiztos vállalkozó, aki a körülötte élőket mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. A főszerepet Kulka János és Nagy Ervin játsszák, előbbi nem volt jelen a sajtóértekezleten, de Nagy Ervin felszabadultan mesélt saját szerepéről a sajtónak. Elmondása szerint Tom Cruise híres szerepébe bújni nem volt homokzsák a számára, hiszen a szerep ugyanaz, viszont a mű színpadi adaptációja több szélsőséget fogalmaz meg, mint maga a film. A színész nagyra értékeli a sepsiszentgyörgyi meghívást, mint mondta, ebben a városban, Bocsárdi színházában fellépni megbecsülendő dolog, és ide eljönni kitüntetett figyelmet jelent, így kétszeres odafigyelést igényel minden előadás. A városnapok programjában vasárnap este már bemutatták Hernádi Judit önálló estjét, Kíséret nélkül címmel, a művésznő pedig természetes lazaságával, nyitottságával, kesernyés humorával, átütő előadásmódjával perceken belül meghitt, családias hangulatot teremtett a Tamási Áron új stúdiótermében. Hernádi Judit: minden dalnak üzenete van
A sajtótájékoztatón is nyitottan válaszolta meg a kérdéseket, többször is jóváhagyva az újságírók megjegyzését, miszerint soványabb élőben, mint a televzióban. A Jászai Mari-díjas színművésznő hosszú utat tett meg, München és Bukarest érintésével érkezett Sepsiszentgyörgyre. Bevallotta, első alkalommal lép fel zenekar nélkül, ezért is adta az előadásnak a Kíséret nélkül címet. Sosem adta elő még ebben a formában a darabot, hiszen mindig zenekarí kísérettel játszik, viszont így is nagyszerűen sikerült és a dalok, szövegek üzenete pedig eljutott a közönséghez. Elmondása szerint minden dalnak más az üzenete, hiszen más a közönség, akinek előadja. Az előadásba saját fájdalmait is belevitte: a magyarországi és romániai magyarok közti helyzetet, amely az elmúlt évek során teremtődött, így nem csoda, ha könnycseppeket láttak szemében a nézők – vallotta be a színésznő.
A Bandy-lányok, két díva egy színpadon
Hernádi Judit egyéni estje mellett Udvaros Dorottyával is színpadra lép, a két színésznő zenés-táncos produkcióját Ascher Tamás vitte színpadra. Az 1940-50-es évek legendás amerikai női énektriója, az Andrews Sisters dalai hangzanak el a műsorban, amely alapjául egy ismerős mai magyar sztori szolgál. A darabot Parti Nagy Lajos írta A Bandy-lányok címmel. A magyar trió két tagjának történetét mesélik el, akik tehetségkutatós sikereik után, hosszú évek elteltével újra fellépésre készülnek külföldön élő, valódi karriert csinált barátnőjükkel, Icával. Udvaros Dorottya elmondta: ez az előadás volt az első közös találkozásuk Jucussal (Hernádi Judit) a színpadon, és bár évek óta szerettek volna együtt dolgozni, eddig még nem sikerült. Most azonban megtörtént a csoda és egy nagyszerű stáb, illetve zenekar segítségével összeállt a darab. Arra a kérdésre, hogy miként férnek meg a dívák egymás mellett, Udvaros Dorottya elmondta: mindketten színésznők, jó színésznők, akik azért dolgoznak, hogy a produkció tökéletes legyen. Az a legfontosabb, hogy a két színész miként illeszkedik az előadás forgatagába, hogyan kapcsolódnak köreik a történetbe – mondta a művésznő. 
Apróbb hibák, de lelkes közönség
A magyarországi színészek jól érzik magukat Erdélyben és Sepsiszentgyörgyön, bár a közönség itt másabb, mint a pesti vagy vidéki. Hernádi Judit megjegyezte: olykor máshol nevettek, mint ahol ő elvárta, de ez nagyon jó volt és érezte, hogy szeretik az előadást. Kézdy György, az Esőember színésze úgy fogalmazott: itt minden szebb, mint ahogyan azt elképzelte, a színészek és a közönség egyaránt jól éreztek magukat az előadásukon. Ugyanakkor Erdélyt is nagyon szereti, a helyeket és embereket egyaránt.
Egyetlen hiba volt a vendéglátásban, ami a színészek szájából elhangzott: a számukra készített túrós csusza „elcsúszott”, azaz nem nyerte el tetszésüket és a kétnapos almás rétes sem, viszont húsételekkel sikerült korrigálni ezt a hibát is.
A sajtótájékoztató végén a szervezők elméletileg megajándékozták a színészeket, gyakorlatilag azonban nem, ugyanis a Leonardo Da Vinci-díjas sepsiszentgyörgyi festő, Ramon Grosos által készített üvegfestményeket, csak az esti előadást követően kapják meg. A Bandy-lányok előadásra hétfő délután ötkor és este fél kilenckor kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében.