Április 3-án színes programokkal, családias hangulatú rendezvényekkel köszöntik a Város Napját Jászberényben.

Napközben Gyereksziget és Kirakodóvásár várja a gyerekeket és felnőtteket, kézműves foglalkozások, toborzó játék, keszkenőhímzés és koszorúkészítés, János vitéz képmutogató előadása, lovagoltatás és népi játékok, Játszóház és Alkotóműhely – s mindez a hagyományőrzés jegyében. Lesz hangulatos térzene a Légierő Zenekar jóvoltából, és itt lesznek a Viganó Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csoportjai is.

9 órától főzőversennyel indul a nap, déltől pedig finomabbnál finomabb falatokkal várja vendégeit a Város Ebédje. Délután 4-től zenés lovas bemutatók következnek a Magyar Hagyományőr Világszövetség, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség alakulatai valamint a Jász Huszár Bandérium közreműködésével.

A színpadi műsorok közül kiemelkedik a Cimbaliband zenekar este 7-kor kezdődő lemezbemutató koncertje.

Az ünnepség keretein belül számos olyan személyt is kitüntetésben részesítenek, akik sokat tettek a város hírnevéért.

Több évtizedes munkájának elismeréseként díszpolgári címben részesül Kallós Zoltán néprajzkutató, a Csángó Fesztivál létrehozásában végzett kitartó és fáradhatatlan közreműködéséért, valamint a Jászság Népi Együttesnek nyújtott komoly szakmai segítségért.

II. Pro Urbe Jászberény emlékérmet és a kitüntetéssel járó pénzjutalmat adományoz a város Szűcs Gábornak, a Jászság Népi Együttes művészeti igazgatójának, vezetőjének, a Jászság Népi Együttesben eredményes táncosi, művészeti igazgatói, vezetői tevékenységéért, a népi hagyományok átörökítése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, a Csángó Fesztiválok megrendezésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért.