Szombaton a romániai Kangoo Jumps megalakulásának negyedik évfordulójára gyűltek össze a hazai nemzetközi címmel rendelkező Kangoo Jumps trénerek Csíkszeredában.

Négy évvel ezelőtt, 2008 januárjában tartotta meg Csíkszeredában a legelső Kangoo Jumps órát Sebestyén Kinga, aki másfél évtizedig fitnesz-oktatóként tevékenykedett. Mára hazai és nemzetközi berkekben is elismert, Románián kívül Svédországban, Norvégiában, Oroszországban és Bulgáriában is forgalmazó és tréner.
A szombati találkozóra csak azok gyűltek össze, akik elértek egy bizonyos szintet, akiknek nemzetközi diplomájuk van és nagy csapattal rendelkeznek. A nap egyik fő célja a találkozás és az ismeretszerzés mellett egy federáció és egy további alapítvány létrehozásának kezdeményezése volt, ami lehetővé teszi akár az olimpián való részvételt is – tájékoztatta portálunkat Sebestyén Kinga szervező.
A nap egyik színfoltját jelentette a bukaresti SobiS tánciskola Kangoo Jumps Junior csoportjának a bemutatója Camelia Dinu vezetésével. „A Kangoo Jumps Junior Romániának két programja van, a Discovery 1 és 2. A Discovery 1 programot általános és középiskolákban valósítjuk meg testnevelési órák keretében, egyszerű és könnyű mozgásokkal, sport- és figyelemfelkeltő, illetve erő- és ellenálló képességet fejlesztő játékokkal, míg a Discovery 2 iskolán kívüli tevékenységben valósul meg, sportklubokban és fitnesztermekben, ahol már haladó szinten dolgozunk, koreográfiával, hogy a gyermekeket be lehessen majd vezetni a felnőttek számára szervezett tanfolyamokra.” – tudtuk meg Camelia Dinu oktatótól.
 Sebestyén Kinga elmondta: jövő hónaptól Discovery-s tanfolyamokat fog tartani, szeretné bevezetni az iskolákban, mint opcionális testnevelési óra, ennek keretében tanítónők, óvónők, tanárok számára is szervez képzést.
A nap folyamán bemutatásra került a Kangoo minden ágazata, újdonságként most először próbálhatták ki a Kangoo Discot, melyet Sebestyén Kinga fejlesztett ki, Per Markussen svéd koreográfus segítségével.