Nem mindennapi, ha egy tehenet látunk díj ugratni, vagy, ha egy tyúk viselkedik pingvinként, de az is előfordul, hogy egy birka szívesebben tereli a nyájat, minthogy beálljon közéjük.

Nemrég történt Londonban, hogy egy farmon három kost ellett egy juh, de a legkisebb, Jack, túl satnyának bizonyult, így a gazda bevitte azt a házba, és fecskendőből etette, hajszárítóval szárította fel. Mikor már megerősödött a kicsi, akkor sem rakták vissza az övéihez, mivel az őt nevelgető spániellel olyan szoros kapcsolatba került, hogy anyjának tekintette, mindenhova követte, tanult tőle.
Mára a kos teljesen kutyaként viselkedik, nem hajlandó beállni a nyájba, szívesebben tereli azokat. Gazdája azt állítja, két hátsó lábára állva képes pitizni, és az eldobott tárgyakat is zokszó nélkül visszaviszi. Jack olyannyira nem tartja magát a birkák közé valónak, hogy ugatásra hajazó hangokat is hallat, "ugatása félig bégetés, félig vakkantásszerűség"- olvashatjuk a dh-online.hu oldalon.

Egy német kislánynak nem engedték szülei, hogy lova lehessen, de Regina nem adta fel a díjugratással kapcsolatos álmait. Egy borjút kezdett el tanítgatni az állat születésétől kezdve. Azóta annyi idő eltelt, hogy a mára tehénné cseperedett jószág a lovakhoz hasonlóan tudja átugrani az akadályokat. A 13 éves kislány azt mondja, kedvencétől, Lunától megijednek a lovak az istállóban, de a tehén láthatóan szereti őket, sőt saját magát is egy paripának tekinti.

"Identitászavarban szenved egy kínai tyúk. Valószínűleg pingvinnek képzeli magát. Egyszerűbben megfogalmazva a "ping-tyúk" normál tyúktársaitól eltérően, kiegyenesedett háttal, szárnyait hátracsapva közlekedik"- tudhatjuk meg a haziallat.hu oldalról. Az állat gazdája, Liu Yong szerint különös jószága azóta viselkedik így, mióta kikelt a tojásból, sőt állva is alszik, ami szerinte identitászavarnak tudható be. A pingvinként élő tyúkot társai kiközösítik, sem nappal, sem éjszaka nem hajlandóak a közelében lenni.