Az Országgyűlés április 2-án, hétfőn a napirend előtti felszólalások és az interpellációs blokk után többek között elfogadhatja az új hungarikumtörvényt.

A Ház újabb jogszabályt fogadhat el a devizaeladósodás megakadályozása érdekében, a képviselők ezúttal határozati javaslatban kezdeményezhetik a pénzügyi rendszer alapismereteinek általános és középiskolai tananyagba emelését. A helyi adókról szóló törvény módosításával pedig várhatóan egymilliárdos összegű telekadó fizetésére kötelezhetik a Liszt Ferenc-repülőtér tulajdonosát.

A munkahelyi dohányzást korlátozó törvény kisebb változtatásáról kezdődhet vita a Parlamentben. A fideszes Mengyi Roland és a kereszténydemokrata Stágel Bence azt javasolja, hogy a tűz- és robbanásveszélyes munkahelyen dolgozóknak is lehessen zárt légterű dohányzóhelyeket kijelölni.

Az új hungarikumtörvényt is elfogadhatják a képviselők, amely szerint a Hungarikum olyan kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.