A fenti címszavak értelmezésének tisztázása végett, már cikkem elején meg szeretném jegyezni azt, hogy a háttérhatalom, nem a szabadkőművesek csoportosulása. Sokkal inkább a bankárhatalmi erők csoportosulása, akik most szélső jobb oldalról beindulva a szabadkőművesekre akarják kenni mindazokat a cselekedeteket, amiket a történelem folyamán elkövettek. A bankárhatalom a szélsőjobboldali erőket felhasználva, most éppen azt próbálja elérni, hogy valaki más vigye el a balhét helyettük.

Ha az ember tüzetesebben utána jár, annak, hogy kik is a valódi szabadkőművesek, milyen céllal jöttek létre és működnek a szabadkőműves páholyok, akkor rádöbben arra, hogy a szélső jobboldaliak háza táján valami nincsen rendben. Hiszen a szélsőjobboldali szervezetek egyre inkább a szabadkőműveseket veszik górcső alá, a helyett, hogy a valós problémákra világítanának rá, és a valós reális alapokon fekvő problémákat mutatnák meg a közösségeknek.

Hogy mivel is foglalkoznak a szabadkőművesek, annak egyszerűen utána lehet nézni a Magyar Szimbolikus Nagypáholy honlapján is, de annak, hogy honnan kapják a pénzt a szélsőjobboldaliak arra a kérdésre nem nem igazán találunk választ az interneten, sőt még kézzel fogható, lekövethető forrásokban sem.

Hogy miért? A válasz egyszerű. A szélsőjobboldali szervezetek, ugyanazoktól a háttérhatalmi erőktől kapják a pénzt (fű alatt), akik a jelenlegi világválságot is okozták. És kapják ezeket a pénzeket, hogy rámutassanak az úgynevezett, a világot  (és ezen belül minden politikai pártot) mozgató háttérhatalom által kreált ellenségre, a szabadkőművesekre.

S mert előbb, utóbb el kell vinni a balhét valakinek, így a legkézenfekvőbb megoldásnak az tűnik, ha egy olyan esetleges hatalmi erőt sározunk be, ami összefogva képes tönkretenni, az adott, regnáló hátérhatalmi erőket. Mert ha utánanézünk annak, hogy a szabadkőművesség, mekkora kapcsolati hálóval bír, mennyi erkölcsi és morális töltet van ebben a filozófiában, akkor rádöbbenünk arra, hogy a háttérhatalom, valós ellenségei a szabadkőművesek. Míg a szélsőjobboldali szervezetek csak szekértolói, hogy a háttérhatalom tönkretegye az egyetlen alternatív szervezetet, aki moralitásával és kapcsolati tőkéjével percek alatt áshatja alá a regnáló háttérhatalom alapjait.
Az idén március 15-i Csíkszeredán megtartott ünnepségen olyan történelmi tényekről beszél Darvas Kozma József pápai káplán, amit én még így nyilvánosan soha nem hallhattunk. Rotschildok, háttérhatalom (és nem szabadkőművesség, ahogy azt sok szélsőjobboldali lap közölte), 1848 valamint Trianon összefüggéséről.(2perctől)

Ha meghallgatjuk ezt a műsort és utánna nézünk annak, hogy bizonyos szélsőjobboldali szervezetek, miként aposztrofálták Darvas Kozma József pápai káplán beszédét, és hogyan érvelnek ennek a műsornak a kapcsán a szabadkőművesek koncepciójában, akkor rádöbbenhetünk bizonyos valóságtartalmakra.

A káplán úr beszédében háttérhatalmat említ, amit a szélsőjobbosok szívesen írnak le szabadkőművesnek. Habár a beszédben egyszer sem hangzik el. Ez olyan, mint amikor Európa szinten úgy azonosítanak egy magyart, hogy az egy cigány, azon bűncselekményeknek miatt, amiket éppen a hazánkban szocializálódott, külföldre emigrált cigányok követtek el. Éppen ezért lassan már egyetlen kelet európai munkavállaló sem szívesen látott vendég a fene nagy nyugati társadalmakban.

Ezek után gondolkodjunk el tüzetesebben a szélső jobboldali szervezetek kijelentésein, és azt a fentiekben leírtak kapcsán kétszer is gondoljuk végig, amíg táptalajt teremtenénk annak, hogy ártatlan emberek szenvedjenek, azok helyett, akiknek a valós problémákért kellene meglakolniuk.

Bencze Attila