Környezetvédelmi családi rendezvény koncertekkel, biopiaccal és bábelőadással várja az érdeklődőket szombaton a Föld napja alkalmából a budapesti Kossuth téren, vasárnap a Critical Mass bringás felvonulása lesz. - Budapest, 2012. április 17., kedd (MTI)

A rendezvény kiemelt célja megismertetni az érdeklődőket azokkal a technikákkal és praktikákkal, amelyek segítségével csökkenthető a kibocsátott hulladék mennyisége, illetve a lehető legnagyobb arányban újrahasznosíthatóvá válhat a hulladék - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.
A programok között rajzverseny, biokóstolás, a Besh o droM zenekar, Harcsa Veronika és a Storyville Jazz Band koncertje is szerepel. A kisebbek felmászhatnak a kukás- és locsolóautókra, megnézhetik a Mimó és Csipek az erdőben című bábelőadást, az alkotóházban pedig különféle hulladékokból játékokat készíthetnek. A családok betekinthetnek Magyarország nemzeti parkjainak mindenapjaiba és megismerhetik ezeknek az intézményeknek az értékeit, válogathatnak az alkalmi biopiac kínálatából, valamint megismerhetik a hulladékgyűjtés és újrafelhasználás legújabb elveit és technikáit. A látogatók a szervezőktől palántát kapnak ajándékba.
A Föld napja - melyet világszerte április 22-én ünnepelnek - 1970-ben indult az Egyesült Államokból azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára.