"Pozitív ajánlás"- fogalmazott röviden a Benes-dekrétumok kapcsán benyújtott petíció kapcsán Bagó Zoltán fideszes európai parlamenti képviselő az EP Petíciós Bizottságának tegnapi ülését követően.

Mint ismeretes, az év elején két magánszemély: Juhász Imre, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke, valamint Hahn-Seidl Alida, a németországi Hunnia Baráti Kör képviselője petíciót nyújtott be a Benes-dekrétumok ügyében az Európai Parlament illetékes bizottságához. A petíciót felkaroló Bagó Zoltán fideszes európai parlamenti képviselő kijelentette: "A petíció megalapozottságát és tényszerűségét mi sem igazolja jobban, minthogy a szakbizottság befogadhatónak nyilvánította és információkérés szempontjából továbbította az Európai Bizottság részére".

Köztudott, hogy a Benes-dekrétumok ügyét a jelenlegi kormány is folyamatosan napirenden tartja és kiemelten kezeli a kérdést. A mostani döntés egy meghatározó és fontos lépés, hiszen az Európai Unió közvetlen látókörébe került az ügy.

"Most azon dolgozunk, hogy az Európai Parlament Petíciós Bizottsága mielőbb napirendre tűzze és érdemi vita keretében tudjuk az érveinket alátámasztani" - fogalmazott Bagó Zoltán.