Nem hivatalos mérkőzésen 5:5-ös döntetlent játszott a szerb és a magyar válogatott hétfőn délután, a vajdasági város új uszodájának avatásakor. Helyszíni riportunk.
A most átadott szabadkai uszoda kívülről inkább repülőgéphangárra emlékeztet, belül azonban Makovecz-stílusra emlékeztető kis ékszerdoboz.
Az avatót megelőző sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány (Kemény Dénes és Dejan Udovicsics) és a polgármester mellett részt vett Biros Péter és Zsivko Gocics is. Kivétel nélkül mindenki elmondta: megtiszteltetésnek tartja, hogy szerb-magyar pólómeccs avat egy vadonatúj uszodát. (A sajtótájékoztató nyelve a szerb és a magyar volt, s mivel Szabadkán nagyon sok magyar ajkú él, igazából a helyiek kétszer is megértettek mindent. Nyilván ez a kis identitászavar okozott mulatságos pillanatokat, ugyanis Biros Péter köszöntő szavait a tolmács magyar nyelven kezdte el "szerbre fordítani".)A magyar csapat busza rendőri felvezetéssel érkezett meg az uszodához, amelynek környezetét még most füvesítik majd. Csaknem egy órával az ünnepség kezdete előtt tele volt a lelátó, s a melegítésre az öltözőből érkező magyar csapatot nagy taps köszöntötte. Hallottunk néhány kedves bekiabálást: "Ügyesek legyetek ám!" - ilyen típusúakat. A házigazdák különleges, vízilabda-rendezvényeken talán sosem látott programmal készültek: tucatnyi modell tartott divatbemutatót, kispadtól kispadig sétáltak a medenceparton. A már vízben melegítő fiúk mindkét oldalon lopva lesték őket, majd módjuk nyílt a személyes kontaktusra is, hiszen a rendezők elhelyeztek egy nagy rózsacsokrot, s megkérték a szerb és a magyar játékosokat, hogy egy-egy szálat adjanak át a divatbemutató résztvevőinek.Ezután következett a mérkőzés, amely - magyar és szerb bírói közreműködés mellett - kétszer nyolc percig tartott. A szerbek szereztek vezetést, de a magyar csapat fordított, sőt, több góllal elhúzott. A játék a végére nem nélkülözte a show-elemeket, s mire megszólalt a dudaszó, már "igazságos" döntetlent mutatott az eredményjelző.Csapatunk megegyezett az eindhoveni Európa-bajnokságra kijelölt kerettel, de természetesen annak négy idegenlégiósa most nem volt jelen. Védett viszont mindhárom kapus, Szécsi, Baksa és Decker Attila is. (Eljött, de csak megmártózott a vízben, játszani nem játszott az ujjsérülésből gyógyuló Gór-Nagy Miklós.)Kemény Dénes a gála után, a vlv-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy egy-két napon belül kijelöli olimpiai keretét. Az érintetteknek rövid pihenőjük lesz, mert a keret május 14-én megkezdi a felkészülést Londonra.A szövetségi kapitány személyesen lesz jelen az olimpiai vízilabdatorna május 5-i londoni sorsolásán és megtekinti a BL Final Four május 11-12-i nagyváradi mérkőzéseit is.

Szerbia-Magyarország 5:5 (2:1, 3:4)
Gólszerzők:
Avramovics 2, Ubovics, Matovics, Mandics, ill. Török, Vámos, Katonás, Kiss G., Hárai

forrás : vlv.hu