A Spanyolnátha művészeti folyóirat és a hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelep szakmai támogatója a VI. Sárrét Íze Fesztivál „bárány” tematikában meghirdetett országos kiállításának. A folyóirat és a művésztelep Ezek mennek, meg a bárányfelhők címmel kapcsolódik a projekthez.

Arra kérünk, hogy erre az alkalomra készült műveiddel vegyél részt a kiállításon; s postán küldött alkotásodat, és/vagy alkotásod csomagolását feltétlenül hassa át a mail art „íze”, hogy azokból a nagyrábéi fesztivált követően, válogatás után a hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelepen, ill. a 14. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválon (Hernádkak, 2012 augusztus) is kiállíthassunk.

Nagyrábén alakjától, anyagától, technikájától függetlenül kiállítjuk a témakörhöz kötődő, levelezőlapként, levélként vagy postacsomagként feladott, két- vagy háromdimenziós alkotásokat, továbbá a borítékba/csomagolásba tett, bármilyen technikával készült képzőművészeti alkotásokat, legyenek azok akár rajzok, grafikák, elektrográfiák, fotók, festmények, művészbélyegek, pecsétnyomatok, művészkönyvek, objektek, egyéb műtárgyak. Kérjük, hogy a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (látványos bélyegek, elsőbbségi, ajánlott, e-értesítés) végy igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik. A mail art művek a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek.

Bárány a kortárs művészetben – felhívás

Tradíció és modernitás: ezek a VI. Sárrét Íze Fesztivál (2012. április 25-28.) kulcsszavai. A Turisztikai konferencia (április 27.), a VIII. Szent György napi vigasságok (április 28.) mellett idén először kapcsolódik a fesztiválhoz térségi szavaló- és rajzverseny (április 25.) valamint az országosan meghirdetett képzőművészeti projekt, a „bárány” tematikájú kiállítás (április 26.).

A kiállításra olyan munkákat várunk, amelyeknek témája a bárány. Lehet az Isten báránya, az aranyszőrű bárány, fekete bárány, az eltévedt bárány, a megkerült bárány, az áldozati bárány. Számtalan település címere ötletadó lehet az alkotás során, ugyanis a bárány megjelenik, Báránd, Debrecen, Dunaújváros, Földes, Karcag, Kóspallag, Martonvásár, Nagyrozvágy, Szeged, Szentendre, Tura, Vizsoly stb. címerében is.

A műveket kiállításra kész állapotban várjuk. Technikai-, méretbeli-, darabszám-korlátozás nincs, a beküldött munkákból szakmai zsűri javaslata alapján a művelődési ház munkatársai rendezik meg a tárlatot. Az alkotások felajánlhatók a Bárány-tár kiállítás részére. Az alkotókat kérjük, hogy elérhetőségeiket a küldemény(b)en pontosan adják meg.

A műveket 2012. április 10-ig postázzák, ill. azokat április 10. és 20. között, hétköznapokon kell eljuttatni Nagyrábéra, a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtárba (4173 Nagyrábé, Rétszentmiklósi út 2/A).

Kiállításmegnyitó: 2012. április 26., 17.00
A kiállítás megtekinthető: 2012. április 26.–2012. május 29.
A kiállításra beadott művek elvihetők 2012. május 31.–június 8., hétköznap 9-16 óráig.
Szakmai támogató: Spanyolnátha művészeti folyóirat
Alkotásaidat 2012. április 10-ig postázd a következő címre:
Ezek mennek, meg a bárányfelhők
Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár
4173 Nagyrábé, Rétszentmiklósi út 2/A