A József Attila Kör szeretettel várja a 2012. március 23-án, pénteken 18 órakor tartandó tárlatvezetésre Szöllősi Géza Új Istenségek című kiállításán! A tárlatvezetés során Szöllősi Géza mesél a NextArt Galériában bemutatott "Imaszőnyegek" sorozatáról.

„Egy infantilis spirituális kutatás, hogy felépítsem egy kitalált vallási-transzcendens rendszer képét, megteremtve a misztérium illúzióját egy, a valóságban egyáltalán nem vallásos világban/ból. A procedúra kudarca a művészet. Hiszen kénytelen vagyok kép kép után egy új eszmét és annak megfelelő új vizuális világot felépíteni, mert elévül, megunom. Ez mindent elmond, hiszen egybecsúsznak a vallások, politikák, popikonok, áltudományok és minden, ami egyben ott lebeg a felhőben. Tájékozódási pontjaink viszont nincsenek.”
Szöllősi Géza

POP - HORROR - DEKADENCIA
(A kerekasztal beszélgetéshez kérem, görgessen lejjebb)

A NextArt Galériában
POP - HORROR - DEKADENCIA
címmel 2012. március 23-án, pénteken 19 órától a NextArt Galéria és a József Attila Kör (JAK) kerekasztal-beszélgetést szervez.
Az eseményen a kulturális szféra különböző szegmenseiből meghívott vendégek az irodalom és a képzőművészet kapcsolatairól, határsértéseiről beszélgetnek.

A kerekasztal-beszélgetés meghívott résztvevői:

Szöllősi Géza, vizuális művész
Nemes Z. Márió, esztéta
Győrffy László, képzőművész
Fenyvesi Áron, kurátor
Gaborják Ádám, kritikus

Mindkét program nyilvános, a részvétel ingyenes!
Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Az esemény támogatói:
MASZRE + József Attila Kör (JAK)