"Az egységes nemzetben gondolkodó kanadai magyarok" támogatásukról biztosították a március 15-i Békemenet céljait egy, a torontói Kalejdoszkóp-Kaleidoscope című, kétnyelvű kulturális folyóirat legfrissebb számában megjelent üzenetükben.

"Mi, kanadai, egységes nemzetben gondolkodó magyarok, akik aláírásunkkal igazoltuk együttérzésünket a január 21-i kormánypárti Békemenet résztvevőivel, lélekben csatlakozunk a március 15-én indulókhoz is. Egyetértünk a Békemenet Magyarországért Egyesület szervezőinek nyilatkozataival, azzal, hogy a magyar haza függetlensége, felvirágoztatása, a keresztény alapokon nyugvó kormányzása mindennél fontosabb, mert csak így lehet a Szent Korona büszke országaként megmaradni Európában" - olvasható az üzenetben.
"Töretlen hittel hisszük, hogy Isten Magyarországot nem gyarmatnak, nem a pénzvilág vazallusának szánta, hanem független, szabad államnak, a magyar népet pedig saját sorsát irányítani képes nemzetnek, amely a keresztény értékek megőrzésével és felmutatásával példát mutat Európának és a világnak" - hangsúlyozta a mintegy 170 aláíró magyar magánszemély és magyar szervezet az Erdélyből elszármazott Dancs Rózsa főszerkesztő tájékoztatása szerint.
kta \ btz
MTI 2012. március 15.