Más idegen email cím kezelése a Gmail fiókban


A Gmail levelező immár több mint tíz éves, és az első pár évet kivéve óriási fejlődésen ment át. Hol van már a régi outlook email kezelő rendszer, a Gmail egy csapásra kivéreztette, a szolgáltatásai már a kezdetektől is többet tudott tőle.
Sokat csak mint egy email címet gondolnak a @gmail.com mögött, de ennél jóval több. Teljesség igénye nélkül bemutatok pár trükköt amely erősen megkönnyíti a dolgunkat ha a Google szolgáltatását használja.
Első körben megmutatom hogyan lehet egy belépéssel az összes levelünket kezelni, legyen az akármilyen ingyenes vagy saját domainhoz kapott email cím. A korlátait pontosan nem tudom, legyen annyi elég hogy jómagam összesen több mint 50 email címet kezelek egy Gmail fiókomban.

Levelek, címek integrálása Gmail-be

Bármilyen levélcímunk van(Freemail, vagy Yahoo stb.) akkor első lépésként, a kész Gmail fiókunk címére irányítsuk át egy egyszeri belépéssel az email saját kezelőfelületében. Ha ez kész van akkor többet nem is kell majd oda belépnünk, csak ha esetleg korlátozva van mint a Citromail ahol muszáj belépni 3 havonta legalább egyszer, ahhoz hogy ne szűnjön meg a címünk.
A következő lépések már a Gmail felületen folytatódnak. 
Lépjünk a jobb sarokban a fogaskerés szerű ikonra és a lenyílóban válasszuk a beállítások menüt:

Ezután válasszuk a Fiókok menüt a felső sorból, ekkor ha már van felvéve email cím akkor itt megjelenik, és alattuk lesz egy link amely az új email cím hozzáadása, a linkre lépve egy új ablak jelenik meg amelyet értelemszerűen kitöltünk:

Válasszuk az egyszerűbb módot ekkor csak egy linket kell várnunk, amely a régi email címre érkezik, de mivel már előtte átírányítottuk ezért a Gmailbe várhatjuk a megérkezést, meglepődünk milyen hamar fog érkezni. A linkre kattintva máris használhatjuk az email címet akár alapértelmezésnek is.

Már csak annyit kell tennünk, hogy megkülönböztessük a beérkezéskor a leveleket, ehhez a szűrőket használjuk, hozzunk létre egy szűrőt az előbbi beállítás oldalon A címzett mezőbe beírjuk az új email címet és a szűrő létrehozás szövegre kattibtva a következő felületet látjuk:

Csinálunk egy új címkét olyan névvel ami nekünk jól esik és azután erre a címre érkező leveleink egy külön jelölést kap amellyel azonnal elérhető.



GeoRadno