Schneller Domonkos volt fideszes önkormányzati képviselő fenntartotta a 2007-ben az újbudai Öböl-ügyben tett, majd kiegészített feljelentését és nyomozati vallomását.

Schnellert tanúként idézte be a Fővárosi Törvényszék a Kopaszi-gát melletti ingatlaneladás miatt indult büntetőperben. Molnár Gyula volt MSZP-s polgármestert, Lakos Imre korábbi SZDSZ-es alpolgármestert és Zala László ügyvédet hivatali visszaéléssel vádolják.

A vallomás szerint a balliberális vezetők éveken át titkolták az ingatlanügyleteket. Így az MSZP–SZDSZ-többségű képviselő-testület döntött a Budafoki út és a Dombóvári út sarkán lévő, 38 hektáros állami ingatlan 417 millió forintos áron való megvásárlásáról és az önkormányzati Buda-Hold Kft.-be apportálásáról.

A vádirat szerint Molnár és Lakos a tekintélyükből fakadó függőség, ismeretség és befolyás kihasználásával nyomást gyakoroltak Niederländer Pálra, a Buda-Hold Kft. ügyvezetőjére, hogy az Öbölnek jogtalan előnyt szerezzenek. Az ismét meghallgatott Niederländer korábban azt állította: egyértelmű volt, hogy a telket kinek kell megkapnia. Hétfőn már nem emlékezett konkrét utasításra.

A perben kedden Wieszt Jánost, az újbudai vagyongazdálkodási bizottság volt MSZP-s elnökét hallgatják meg tanúként - írja a Magyar Nemzet.