A Debreceni Művelődési Központ sikeresen és eredményesen zárja március 31-én az „EGYÜTT-ÉRTÉS” - hátrányos helyzetű felnőttek tanulását segítő képzések és szolgáltatások Debrecen térségében elnevezésű, közel két éve tartó projektjét. A projektzáró rendezvényünket március 23-án (pénteken) 10 órától tartjuk a Debreceni Művelődési Központban (Kossuth u. 1.).
Program:
Köszöntőt mond: dr. Tar Károlyné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója
Megnyitja: Szentei Tamás, DMJV Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztályának vezetője
A projekt eredményeit bemutatja: Dallos-Nagy Gabriella projektvezető
Innováció, szolgáltatásfejlesztés a közművelődés rendszerében (Palló, új EU-s pályázatok) címmel előadást tart: Kiss Gábor, a Budapesti Művelődési Központ koordinációs és fejlesztési osztályvezető
Az előadások után lehetőség nyílik a kérdések feltevésére.

Néhány fontosabb eredmény az elmúlt két év távlatából:

A Debreceni Művelődési Központ a 22 hónap alatt 5 képzést valósított meg, megszerezte az intézményi akkreditációt és beindította Palló Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálatát, alkalmassá tette a szakmai dolgozókat az intézményhálózat egységeiben konzulensi - tanácsadói munka ellátására. A tanfolyamokon összesen 74 hátrányos helyzetű, minimum középfokú végzettségű jelentkező - álláskereső, GYES-en lévő, pályakezdő, fogyatékkal élő - felnőtt vett részt. A felnőttképzési konzulens képzést a DMK 12 szakalkalmazott munkatársa végezte el, így összesen 86 résztvevő kapta meg tanúsítványát a képzések befejezését követően.