A 82. bajnoki találkozó következik az Újpest és a Debrecen részvételével vasárnap 16:00 órától a Szusza Ferenc Stadionban.

Kondás Elemér szerint úgy kell pályára lépni Újpesten, hogy mindenképpen eredményesek legyünk.

A Megyeri úti stadionban eddig nem sok babér termett számunkra, de a Ferencváros ellen megszakítottuk a rossz idegenbeli sorozatot, miért ne sikerülne most is. A Loki veretlen a bajnokságban, a lila-fehérek a 12. helyen állnak, ám Kondás Elemér szerint ennek ilyenkor nincs jelentősége.

- Abszolút nem számít, hogy mennyi a két csapat közti különbség, mert az Újpest-pályán senki nem mehet biztosra – kezdte Kondás Elemér. – Minden pontra szükségük van, és ennek érdekében bizonyára mindent meg is tesznek, de számunkra szintén nagyon fontos találkozó lesz. Úgy kell pályára lépnünk, hogy mindenképpen eredményesen távozzunk a Megyeri úti stadionból.

Kondás Elemér beszélt az elmúlt két mérkőzésről is. Mint ismert, a csapat szerdán 4-0-ra kikapott Kecskeméten a Ligakupában, előtte hazai pályán döntetlent ért el a Pápa ellen a bajnokságban. A sajtó már hullámvölgyről beszél, de szakvezetőnk úgy gondolja, erről szó sincs.

- Kérdezték az újságírók, hogy akkor most hullámvölgyben van-e a csapat, de azt gondolom, hogy nem. A Pápa ellen megvoltak a lehetőségeink, be kellett volna lőni. Figyelmetlenségből két pontrúgásból kaptunk gólt. A Kecskemét ellen nem volt ekkora különbség, minden egyes helyzetüket, amit általunk megteremtettek belőttek, mi pedig nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket. Szorosabb eredmény lehetett volna ebből a mérkőzésből, de annak ellenére, hogy 4-0-ra kikaptunk, a statisztikák szerint a labdabirtoklás szinte egálba volt, csak a hazai csapatnak jobb volt a helyzetkihasználása. Megint más, hogy volt olyan játékos, akinek nem úgy ment a játék, de ez előfordul. Most már a következő meccsel kell foglalkozni és ugyanúgy kell hozzáállni, mint az eddigi mérkőzésekhez, csak jobban kell koncentrálni, mert bebizonyosodott, ha nem figyelünk oda, meglepetés érheti a csapatot.

A csapatban eltiltott nincs, Nikolov Balázs és Ferenczi János sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére - írja a DVSC honlapján. 

Az Újpest FC honlapján a következő szurkolói információval találkozhatunk a Debrecen elleni bajnokival kapcsolatosan:

"A mérkőzés biztonsági szempontból kiemelt kockázatú, így a mérkőzés alatt belső kordon választja el a játékteret a nézőtértől, és lesz belső rendőri biztosítás is. Klubunk – a IV. kerületi kapitánysággal együttműködve – fokozottan ügyel majd a mérkőzés zavartalan lebonyolítására, a szigorított ruházatátvizsgálástól kezdve a stadionból történő kiléptetésig bezárólag.

Az Újpest-szurkolók kizárólag a Mildenberger utca felől léphetnek be a stadion területére, a Megyeri úti főkapunál csak VIP-, sajtó- és teherbeléptetés zajlik. Az „A” terasz bal oldala ezen a mérkőzésen zárva lesz.

A vendégszurkolók beléptetése a Megyeri úti vendégbejáraton keresztül történik.

Felhívjuk a stadion területén parkoló VIP szektoros vendégeink figyelmét, hogy a mérkőzés után körülbelül 15 perces türelmüket kérjük, hiszen először a vendégszurkolók hagyhatják majd el a stadiont. A stadion többi szektorában helyet foglalókat ez nem érinti!

Kérjük zurkolóinkat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatunkat, tartózkodjanak a rasszista és antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben klubunk komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.

Akinél pirotechnikai eszközt, tiltott önkényuralmi jelképet, pályarendet sértő eszközt (pl.: szúró-, vágóeszköz) találnak, nem léphet a létesítmény területére. Ez a szigorú intézkedés fokozottan vonatkozik az ittas egyénekre, akik még érvényes jegy birtokában sem léphetnek be a stadionba!

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésen továbbra is csak az engedélyezett transzparensek használhatóak. Ajánlatos a stadionban kihelyezni kívánt drapériák engedélyeit elhozni, mert a hazai biztonsági szolgálat azokat ellenőrizheti, kérheti."