Időpont: 2012. március 20. 17.30

A Műterem Galériában kéthetenként rendszeres találkozókat szervezünk a közös filozofálás szokásának előmozdítása érdekében. Kellemes helyen, kellemes társaságban nyílik lehetőség arra, hogy bárki, bármiféle filozófiai képzettség nélkül is, részt vehessen a bölcselkedés élvezetében.

"[M]indenkit külön-külön felkeresve, a legnagyobb jótéteményben részesítettelek benneteket, legalábbis én így hiszem, mert megkíséreltem mindegyikteket meggyőzni: ne törődjék semminemű dolgával előbb, mielőtt önmagával nem törődik, hogy hogyan lehet a lehető legderekabb és legokosabb" - vallotta Szókratész.

Mai követői hasonló célokat tűznek ki maguk elé. Az elmúlt évtizedekben világszerte terjedő filozófiai kávéház mozgalom hívei ahelyett, hogy külön-külön keresnének fel mindenkit, olyan nyilvános helyek létesítésére tesznek kísérletet, ahol alkalom nyílhat arra, hogy az életüket és gondolataikat átvizsgálni igyekvő emberek közösen végezzék a filozófia gyakorlását.

A Műterem Galériában kéthetenként rendszeresen jelentkező találkozókat szervezünk a közös filozofálás szokásának előmozdítása érdekében, melyek alapjául egy-egy szöveg szolgál. Első alkalommal március 20-án 17.30-kor a Batthyányi utca 24. alatt. A beszélgetéseket Nemes László filozófus, a Debreceni Egyetem oktatója vezeti.