Három vidéki helyszín után először jut el az InternetVers Fesztivál a fővárosba. A TEMI Fővárosi Művelődési Házban április 12–14. között rendezik meg.

Ötödik alkalommal tette közzé az V. Internetvers Fesztivál felhívását a Hangraforgó Internetes Szakmai Fórum 2011 őszén. Az ötletgazdák és szakmai szervezők, F. Sipos Bea és Faggyas László, a Hangraforgó Együttes tagjai olyan szövegírók, költők jelentkezését várták, akik műveiket megzenésítésre, éneklésre ajánlják fel.

A versküldő szakaszban 184 költő összesen 1361verse, dalszövege került a www.netversfeszt.hu honlapra. A háromtagú irodalmi zsűri a következő neves személyekből állt: Szentmártoni János, József Attila-díjas költő, szerkesztő, a Magyar Írószövetség elnöke, Simon Adri költő, szerkesztő és Janox költő, író, szerkesztő, akik a beérkezett írásműveket értékelték, és 99 költő 240 versét emelték be az úgynevezett Versszalonba. A fesztiválszervezők a már zsűrizett versekre várták a pályázati dalok beküldését. A március 12-én zárult dalbeküldési időszakban 57 dalszerző összesen 231 dala került a fesztivál honlapjára. Ezek a dalok a fesztivál honlapján megjelent versek megzenésítései, továbbá a fesztivál évfordulós költőinek, Áprily Lajos, Karinthy Frigyes és a Felvidéken élő Gál Sándor verseire komponált zeneművek. A háromtagú zenei zsűri tagjai Huzella Péter Kossuth-díjas dalszerző, előadóművész, F. Sipos Bea és Faggyas László, a Hangraforgó együttes dalszerzői és előadói a beérkezett dalokból 36 produkciót ítéltek alkalmasnak arra, hogy meghívják a fesztivál színpadjára.

A fesztivál nemzetközi jellegét is bizonyítja, hogy versek érkeztek Kanadából, Írországból, Kárpátaljáról, Erdélyből, dalokkal pályáztak Németországból, Erdélyből, Délvidékről, valamint Magyarország mind a négy sarkából – szólisták és zenekarok, gyermekek és nagyszülők, amatőrök és profi előadók, "fűzfapoéták" és József Attila-díjas költők.

Három vidéki helyszín (Győr 2008, 2009), Mátészalka (2010) és Paks (2011) után először jut el a fesztivál a fővárosba, az újbudai Fehérvári úton található kulturális intézménybe. Ebben az évben három kiemelt költője van a fesztiválnak: Gál Sándor felvidéki kortárs költő, Áprily Lajos és a 125 éve született Karinthy Frigyes.

A fesztiválra továbbjutott szólisták és együttesek produkcióit több kísérőprogram színesíti. Minden este egy-egy kiemelt költőt köszöntenek az előadások, mint például a Főnix Színházi Műhely Karinthy előadása, Gál Sándor költői estje, illetve Huzella Péter koncertje. Az óvodásokat és iskolásokat rendhagyó irodalomórával várják az ország minden részéről a határon túlról érkező művészek. A fáradhatatlan alkotókat Esti Versműhely keretében invitálják beszélgetésre - olvasható a fesztivál honlapján.