Fotó: csokonaiszinhaz.hu
A debreceni Csokonai Színház társulata, a tőlük jól megszokott módon, készülődik az új évadra. Ennek keretében olyan nagyhírű szerzők darabjait viszik színpadra, mint Osztrovszkij, Moliére, Madách Imre és még folytathatnánk a sort.

A repertoárban igazi kuriózumok is megtalálhatóak lesznek – ilyen Szarka Tamás musical-e, a Mária Eterna, aminek Debrecenben lesz a magyarországi ősbemutatója Vidnyánszky Attila rendezésében. A mű valódi magyar Mária-történet a Ghymes közép-európai és balkáni elemeket ötvöző, ugyanakkor erősen magyar folklorisztikus hagyományokat ápoló zenéjével. A darab rendezője szerint valamennyi újonnan született gyermek magában hordozza a megváltás lehetőségét. A darabban az élet igenlése áll szemben az élet elvetésével, tagadásával.

Mindemellett olyan klasszikus vígjátékot is színre visznek, mint Moliére Scapin furfangjai című műve a világhírű Silviu Purcărete rendezésében. A debreceni teátrumban az Ő rendezéséhez fűződik még Prokofjev, A tüzes angyal című nagyszabású operája. A román származású rendező ajánlotta ezt a vígjátékot a társulatnak. Szerinte Moliére reneszánsz műve egy ízig-vérig modern színdarab, ami napjainkban is játszódhatna.

Akinek valamelyik darab felkeltette az érdeklődését, annak lehetősége van a bérletet váltani a 2011/2012-es évadra.
Az érdeklődők bővebb információt a Csokonai Színház honlapján találhatnak.
Bene Viktória