A Pólus Média a településük iránt felelősséget érző, a kulturális szak-területük tekintetében elkötelezett személyek közösségi hálója.
Szemben a klasszikus közösségi hálókkal, célunk a hiteles és a nagyvilág számára is elérhető információk megosztása. Az olyan hiteles információk megosztása amely által, (akár kulturális, akár települési közösségek) öregbíthetik hírnevüket az országban és a nagyvilágban egyaránt.
A szerkesztési feladatok ellátása önkéntes, hiszen a felelősségtudat és az elkötelezettség nem egy pénzben mérhető valami, amit meg lehetne vásárolni.
A hálózatunk erőssége az, hogy kapcsolatokat épít és erős közösségeket hoz létre. Olyan közösségeket, akik a későbbiekben megismerhetik egymást. Találkozhatnak és közös programokat szervezhetnek, ezáltal tehetnek a magyar településekért, a magyar kultúráért, a magyar közösségért.
Bár tudjuk azt, hogy szembesülni fogunk támadó elemekkel, rosszindulattól vezérelt ellenvéleményekkel, de bízunk abban, hogy kezdeményezésünk nem lesz sikertelen.
Ezen szavakkal kívánok jó munkát és kitartást mindazoknak, akik közénk tartoznak és akik közénk fognak tartozni. 
Adminisztrációs kérelemmel írjanak az info@polusonline.com e-mail címre.