Az idén nyáron július 18. és 31. között kerül megrendezésre a rangos Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten a Kecskeméti Kulturális Központ és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete szervezésében. Ezzel egy időben kerül sor a 26. Nemzetközi Kodály Szemináriumra, melyre a világ számos országából érkeznek muzsikusok, zenepedagógusok és vendéghallgatók.
"Büszkén valljuk: Kecskemét Kodály városa. De ezt a történelmi tényt, hogy a XX. századi magyar zeneköltészet egyik meghatározó személyisége, a népzenét Bartókkal és követőikkel az őt megillető helyre felemelő Kodály Zoltán Kecskeméten született, ápolandó hagyatékként, és kötelességként éljük meg.
Nagy szülötte iránti főhajtás a Kecskemét által évről-évre megrendezésre kerülő Kodály Művészeti Fesztivál is. A rendezvénysorozat, mely Kodály „csak tiszta forrásból” elve alapján kínál értékes szórakozást különböző patinás helyszíneken, idén ismét gazdag kínálattal várja Önöket - a program kapcsán nyilatkozott Zombor Gábor polgármester.
Bővebb információk: ITT