A tehetség adomány, meghatározása valószínűleg annyira bonyolult, hogy az egyszerűség kedvéért csak azt mondjuk, Isten adta.” /Bráda Tibor/
A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ földszinti előadótermében (Debrecen, Bem tér 19.) tekinthető meg a Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képző és iparművészeti tanszakain tanuló növendékinek, valamint a TÁMOP 3.4.4 pályázatban résztvevő óvodás tehetségígéretek közös év végi kiállítása.
A kiállítás látogatható a Méliusz Központ nyitva tartási idejében 2011. június 15-ig.
A Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a 1999/2000-es tanévben vette kezdetét az alapfokú művészeti nevelés és oktatás. Az alapfokú művészeti oktatás célja, hogy megalapozza a növendék művészi kifejező készségét, valamint előkészítse, felkészítse a szakirányú továbbtanulásra. A művészeti képzésben a tankötelezettség nem teljesíthető. Az oktatás az intézmény pedagógiai programjában meghatározott alapfokú művészetoktatás követelménye és tanszaki programja szerint történik. A képzés 12 évfolyamos.