A Debreceni Nyár szabadtéri eseménysorozata a belváros új, hangulatos tereit tölti meg az idén: hat héten át a hét minden napján, szinte valamennyi zenei műfaj képviselői gondoskodnak a jó hangulatról, a nyáresték meghittségéről.
A szervezők azt ígérik, hogy minden napot más-más hangulat tesz feledhetetlenné június 15. és július 20. között Debrecenben, hétfőtől-péntekig különböző zenei műfajok csalogatják majd a sétálókat a megújult tereken: a Hal közben és a Nagytemplom mögötti Emlékkertben.
Szerda délelőttönként mesés kert invitálja a családokat, gyerekeket. A kisebbeket kézműves játszóház, arcfestés, bábszínházi előadás szórakoztatja. Ugyanott kedd esténként szerelmes kertté változik az Emlékkert: június 21-én Karády Katalin érzéki dalai szólalnak meg Szalóki Ági egyedi hangján. Edit Piaf világhírű sanzonjai és Takáts Eszter és zenekara is várja az érzelmesebb muzsika kedvelőit. A muzsikuskert minden csütörtökön nyújt valami újat: június 16-án a Robinzon Kruzo együttes muzsikál, de fellép még mások mellett a Nagy János Quintet és az Egy Kis Erzsi Zene is.