A Sesztina Művészeti-Kulturális Alapítvány a Sesztina Galéria, a Hal Köz Galéria és a Simonffy Galéria közreműködésével, Debrecen város támogatásával Művészet a gyermekekért címmel 2011. június 4-én gyermeknapi juniálist rendez Debrecenben a Hal Köz terén és a Sesztina udvarában.
A gyermeknapi juniális programjai :
2011. június 4. (szombat)
9.30 „Aszfaltrajzverseny” (Eredményhirdetés: 12.00 órától)
10.00 – 17.00 Élő képalkotás Csorján Melitta festőművésszel
(Falra feszített nagyméretű olaj-vászon kép közös alkotása a Sesztina Galériában)
A programot színesíti :
10.00 Térzene kicsiknek és nagyoknak
11.00 A Forgórózsa Néptáncegyüttes műsora
11.30 Csicseri és Borsó társulat: A részeg elefánt
10.00 órától Ugrálóvár szabadon
A Sesztina Galéria, a Hal Köz Galéria és a Simonffy Galéria időszakos kiállításaiban 10 órától 17 óráig óránként váltva tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők.
Információk az aszfaltrajzversenyről:
A Sesztina Alapítvány és a Galériák erre a napra „aszfaltrajzversenyt” hirdetnek óvodás és általános iskolás korú gyermekek számára. A téma: NYÁR, VAKÁCIÓ. A rajzok klasszikus értelemben színes krétával a földön készülnek, de nem a földre, hanem egységes 70x100cm méretű fekete kartonra.
A szükséges eszközöket a szervezők biztosítják.
Az elkészült rajzokat az alapítvány és a galériák által delegált zsűri korosztályonként bírálja el, és értékes nyereményekkel díjazza a legjobbakat.
A rajzokat ezek után a Sesztina Galériában egy héten át bemutatják.
A rajzversenyre a helyszínen a rendezvény napján 9.30 órától lehet jelentkezni a Sesztina Kamarában (Debrecen, Hal köz 3.), ahol az eszközök is átvehetők.
Az intézmények csoportos előzetes jelentkezéseit május 30-ig leadhatják Rácz Imre szaktanácsadónál, e-mail: sraczimi@vipmail.hu