Időpont: 2011. június 16. 17 óra
Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros, 2400 Dunaújváros, Vasmű út 12.
A dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet és a Ráció Kiadó szeretettel meghívja L. Simon László író, országgyűlési képviselő "Személyes történelem" című esszékötetének bemutatójára.
A bemutatón köszöntőt mond: Dorkota Lajos, Dunaújváros országgyűlési képviselője, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője.
Beszélgetőtárs: Gyöngyössy Csaba 
L. Simon László 1972-ben született Székesfehérváron. A Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán magyar–történelem szakos tanári oklevelet, az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári végzettséget szerezett, majd 1998-tól Ph.D-ösztöndíjas volt. Felsőfokú kulturális menedzser képesítéssel és szőlész–borász mérnök szakos végzetséggel is rendelkezik.
1998-2004 között a Fiatal Írók Szövetsége elnökeként tevékenykedett, 2004-től a Magyar Írószövetség titkáraként dolgozott. 2004-ben Móricz Zsigmond-ösztöndíjat, 2007-ben József Attila-díjat kapott. A Magyar Műhely, a Kortárs, a Kommentár című folyóiratok szerkesztője.