Az élő költő legenda, Buda Ferenc Kossuth-díjas is csatlakozott azokhoz a művészekhez, akik részt vesznek a nyári Versművészeti Táborok munkájában Neszmélyen. Esténként verszenei koncertek, napközben tartalmas foglalkozások várják a táborozókat.
A Csillag születik tehetségkutató műsorban ismertté vált Kávészünet együttes, és a Kaleidoszkóp-díjas Aphonia-Sajtkukacz zenekar koncertjeitől lesz hangos a Neszmélyi Hajóskanzen július 9-től 16-ig: ekkor tartja Versművészeti Táborait a Magyar Versmondók Egyesülete a vers, a színház és a költészet, a kreatív írás iránt érdeklődőknek. Lutter Imre előadóművész, drámapedagógus idén is neves szakember gárdával vág neki a szakmai táboroknak: a művésztanárok között van Buda Ferenc Kossuth-díjas és Turczi István József Attila-díjas költő, műfordító, Kinizsi Ottó színész, Kiss László rendező, Bakos-Kiss Gábor színművész, Szennik Évi diákszínjátszó-rendező, Katona Szilvia mozgástanár és Wiegmann Alfréd rendező.
A Magyar Író Akadémiával közös Írásművészeti Műhely célja, hogy a nem professzionális írók, költők, versfaragók illetve tanulni vágyó, a mesterség fogásait elsajátítani akaró pályakezdő szerzők verstani, írástechnikai, költészet- és prózaesztétikai ismereteit bővítsék, a szemináriumi jellegű speciális feladatokat közösen és személyre szólóan megbeszéljék, értékeljék.
A táborok bárki számára nyitottak, a leendő résztvevőket június 10-ig fogadják könnyített feltételekkel, jelentkezési sorrendben, mert a helyek száma korlátozott!