A debreceni galériák, könyvtárak és közösségi házak széleskörű palettája várja a képző, illetve a festőművészet iránt érdeklődő közönséget.
Máris egy olyan programajánlattal kezdeném a kultúra túrámat, amelynek finisére a mai napon kerül sor.
A Vasutas Egyetértés Művelődési Központ, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Karikaturista Szakosztályának kiállításával kedveskedik az arra érdemes közönségnek. A kiállítás megnyitójára ma, azaz 2011. május 3-án kerül sor, 16 órai kezdettel. A kiállítást Dánielffy Zsolt, DMJV Kulturális Bizottságának alelnöke nyitja meg. Szakmai köszöntőt mond Hornyák András író.
A Szabó Magda Kávézó és galéria, május 10-ig Medveczky Nóra festőművész kiállításával kedveskedik a látogatók számára. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, Dr. Koháry György orvos-festő „Az élet szép, Tenéked magyarázom” című kiállítása teszi színesebbé a kultúrára fogékony közönség hétköznapjait. A kiállítás május 13. még megtekinthető.
A Simonffy Galéria Burai István és Családi Krisztina festőművész kiállítását ajánlja a kedves érdeklődők figyelmébe. Akik szeretnének megmerítkezni a képek varázsában, azok még holnapig, azaz május 4. megtehetik a Simonffy út 2/c szám alatt.
A Vojtina Bábszínház kiállítóterme július 22., a „Debrecen Kulturális Háromszög” címmel várja a kis lurkókat, valamint a felnőtteket, Dobos Judit Fehér Anna, Hamecz Marianna és Tóth Hajnalka díszlet és jelmez kiállítására.
A Batthyány úti Műterem Galériában, Sipos Zsófia debreceni festőművész kiállítása május 14. látható, míg a Hal Köz Galériában május 7. Kiss Márta festőművész és Lestyán Goda János munkáiban gyönyörködhet az érdeklődő.
A Malompark emeletén május 8. a „Megyei képzőművészeti rajzverseny” kiállítása színesíti a palettát.
A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárban május 7. még látható az Örmény Genocídium című kiállítás, amiről már előzőleg tudósítottuk a kedves olvasókat.
A Valcer Táncstúdió, Buka László: Szűkre szabott ősi penzum, hej, nagyszerű univerzum című kiállítása visz közelebb a táncművészethez. A képek május 20. lesznek megtekinthetőek.
A Széchenyi-kert református templomában május 10., Kovács Zoltánné Vass Gizella hímes-tojás festő népi iparművész tárlatában gyönyörködhetünk, míg az Újkerti Közösségi Ház aulájában a „Játékos tudomány – A fizika csodái” című interaktív kiállításán áldozhatunk a kultúra oltárán. A kiállítás május 7. lesz látható.
A Modemben, Koronczy Endre a „Nehezen fellelhető kérdések” címet viselő kiállítás július 10. lesz látható. Az Élettudományi Centrum Galériája Jászberényi-Szendőfi Éva képzőművész kiállításával, május 13. várja az érdeklődőket.
A DOTE Elméleti Galéria (Klinikák) Halász Edit textilművész „Az én kerek világom” kiállítását vetette górcső alá. A munkák május 13. láthatóak.
És portál szerénységéhez illően a debreceni programok közül szeretném figyelmükbe ajánlani, a Pólus Online által felkarolt kiállítást és amelynek a Csokonai Vitéz Mihály Szellemi Műhelyért „Élet-Fa” Alapítvány a szervezője. A Darabos utca 19 szám alatt található Csokonai Házban Sz. Kóczián Melinda munkásságának nagyszerűségét dicséri az a tűzzománc kiállítás, ami június 30-ig várja az arra érdemes kultúrkedvelő közönséget.