Időpont: 2011. június 4. · 18:00 óra
Helyszín: Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház - 1065, Budapest, Terézváros, Nagymező utca 20.
információ
JAK Piknik 2011 – az irodalom és a fotográfia találkozása, avagy amikor a kép szövegre, a szöveg képre talál
A József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) hagyományos könyvheti rendezvényét, a JAK Pikniket idén a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójával (FFS) közösen a Mai Manó Házban rendezi meg 2011. június 4-én. Az idei rendezvény tematikája az irodalom és a fotográfia kapcsolatának többirányú megközelítése lesz.
Program
18.00.-tól Nemes Z. Márió, költő, kritikus mutatja be Dézsi Judit és Hegedűs János fotóit. A vetítés alatt Damien Bonneau, külön a JAK Piknikre komponált, a fotósorozatok ihlette instrumenstális zenei kollázsát hallhatjuk.
18.30.-tól Závada Pál, Szijj Ferenc és Pfisztner Gábor fotó és irodalom kapcsolatát kutatva, többek között azt a kérdést fogják körüljárni, hogy mi az, amit képpel, és mi az, amit csak szöveggel lehet elmondani. Vagy egyszerre a kettővel kell mesélni?
20.00.-tól Piknik a Mai Manó Ház Napfény műtermében
20.30.-tól Deres Kornélia, Pomázi Adél, Márkus András és Szabó Marcell kötetét Hercsel Adél, újságíró mutatja be. A beszélgetés után, a szövegek párbeszédbe lépnek a képekkel: a szerzők fölolvasása alatt az FFS tagjainak a szövegekhez készített fotóit láthatjuk. Akik a fotókat készítik: Taskovics Dorka, Alpern Bernadett, Ember Sári, Kolozsi Bea, Borsay Márti, Illés Zsófia Szonja, Rapi Mariann, Vedres Ági, Mohácsi Ildi, Koleszár Adél, Bartha Máté.