Az Élő Népművészet XV. Országos Népművészet i Kiállítás Hajdú-Bihar megyei díjazottjainak a munkáiból május 6-án (pénteken) 17 órakor nyílik kiállítás a DMK Tímárházában (Debrecen, Nagy Gál István u. 6.). A kiállításon 26 alkotó 83 alkotása látható majd, köztük hímzések, szövések, nemezek, fonható szálas anyagok, ékszerek, fazekas termékek, viseletek, bőrműves anyagok, csont- és szarufaragások.
E kiállítás megyénk legkiemelkedőbb mestereinek kiállítása, akik az ország legjobbjai között mérettek meg.
Az általuk készített munkák a hagyományos népművészetből merítenek, de a mai környezet-, lakás- és viseletkultúránkba is beilleszthetők. A modern bútorokkal berendezett helyiségekben is jól megférnek, örömet, tisztaságot sugároznak.
A hajdú-bihari mesterek közül 8-an Gránátalma-díjat, 8-an Arany oklevelet, 7-en Ezüst oklevelet, 6-an Bronz oklevelet kaptak. Dr. Papp Lászlóné, a Népművészet Mestere Életmű-díjat kapott, aki évtizedeken keresztül nemcsak gyönyörű alkotásokat hozott létre és számos elismerésben részesült, de több száz tanítványának adta át a mesterségbeli tudást. Vezetésével évtizedeken keresztül működött a Kölcsey Szövőműhely, mely megyénk egyik legkiválóbb alkotóműhelye volt.
A kiállítást megnyitja: Pósánné Rácz Annamária, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Intézményfenntartói Főosztályának vezetője
Közreműködnek: a Debreceni Népi Együttes táncosai
Az alkotások június 3-ig tekinthetők meg hétköznapokon 10-17 óráig, szombatonként 10-14 óráig. Vasárnap, hétfő szünnap.