A Kárpát-medencében készített pálinkafélék a legízletesebbek a világon. Ez annak köszönhető, hogy az Alföld klímája kiválóan alkalmas a gyümölcs, kiemelten a kajszibarack, a szilva, a cseresznye, az eper, a körte termesztésének. A pálinka készítése művészet. Ennek lehetünk tanúi, immár negyedik alkalommal a Józsai Pálinka- és Pogácsaversenyen március 12-én (szombaton) 9.30-tól a DMK Józsai Közösségi Házában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.). Akik a versenyen „indítani” szeretnék saját készítésű pálinkájukat szilva, körte, barack, vegyes, vagy egyéb (eper, meggy, cseresznye, törköly, stb.) kategóriákban, aznap 8 és 9 óra között legyenek szívesek bevinni a közösségi házba fél litert az ízletes nedűből. A versenyre a józsai és a hajdú-bihari kertbarátok nevezhetnek, de mindenképpen hozzák magukkal a származási bizonylatukat. Nevezési díj a pálinkaversenyre: 500 Ft/fajta, pogácsaversenyre: 300 Ft/fajta. A versenyre érkezett pálinkákat és pogácsákat zsűri értékeli. Eredményhirdetés: 14 órakor. Az I., II., III. helyezettek oklevelet, kupát kapnak.
0 Megjegyzések