A Debreceni Művelődési Központ 90 órás akkreditált civil-esélyek animátorképzést indít, mely 2011. március 31-én indul és június 30-án zárul. A képzést elsősorban Debrecen és térsége hátrányos helyzetű, középfokú végzettséggel rendelkező érdeklődőinek ajánljuk, akik lehetnek képesítés nélküliek, regisztrált álláskeresők, tartósan inaktívak, pályakezdő munkanélküliek, GYED-en, GYET-en, GYES-en lévők, megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők vagy romák. A képzés célja, hogy a résztvevők képessé váljanak saját településük, térségük, szomszédságuk közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztésére. A civil-animátor bátorító, ösztönző, informáló, kapcsolatszervező munkája életre segítheti, vagy kiegészítheti, megerősítheti a meglévő közösségi erőforrásokat. Közösségi szociális munkájával elősegítheti a hátrányos helyzetű emberek reintegrációját, hátrányaik leküzdését.
A képzés 60 óra elméletből és 30 órás gyakorlatból áll. Terveink szerint csütörtökönként 9-15 óráig tartanánk az órákat.
A képzést a Debreceni Művelődési Központ a TÁMOP 3.2.3/09/1-2009-0028 sz. pályázatból finanszírozza. A lebonyolítás helyszíne: DMK Újkerti Közösségi Háza (Jerikó u. 17-19.). A részvétel feltétele: a középfokú végzettséget igazoló bizonyítvány bemutatása. A képzés zárásaként tanúsítványt adunk. Jelentkezési határidő: 2011. március 30.
A jelentkezési lap letölthető a www.debrecenimuvkozpont.hu honlapról. Érdeklődni lehet Dallos-Nagy Gabriella felnőttképzési konzulensnél az 52/413-939-es és a 30/942-4137-es telefonszámon, valamint az info@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen.
Levelezési cím: 4024 Debrecen, Kossuth u. 1.