Örömmel adunk hírt, hogy 2011. július 8-10-én (péntek, szombat, vasárnap) ismét megrendezésre kerül a jubileumi korba lépett V. „Erdélyország az én hazám” elnevezésű világtalálkozó a Duna-kanyarban, Verőcén a Csattogó-völgyben.
Az elmúlt évek igazolták, hogy a nyári találkozók a célkitűzésüknek megfelelően zajlottak le. A visszajelzések megerősítik a szervezőket, hogy helye van ily nagyszabású, erdélyieket, Erdélyért tenni akarókat egybehívó rendezvényre.
Idén, azaz 2011. évben a szórakozást, kikapcsolódást biztosító programokba ágyazva kiemelten fogunk foglalkozni Székelyföld bemutatkozásával, a Székely Autonómiával, a Magyarországi Unitárius Egyház és az Erdélyi Unitárius Egyház egyesülésével. Megemlékezünk a bukovinai székelyek 70 évvel ezelőtti áttelepüléséről, és az 1711. évben befejeződött Rákóczi szabadságharcról. Mint tavaly, idén is lesz Műszaki- és Tudományos Konferencia. Mindhárom nap zárásaként ismert, Erdély szellemiségéhez kötődő zenekarok (szóba jövő zenekarok: Kormorán, Republic, Ismerős Arcok, Bikini, Székelyvér stb.) fogják felvidítani a nagyérdemű közönséget.
A rendezvényről a február 25-től megújuló honlapunkon – www.erdelyhon.hu -, vagy a szervezőkön keresztül lehet többet megtudni! A világtalálkozó lebonyolítója a Budapesti Székely Kör Közhasznú Alapítványa, Székelyföldért Társaság, Pásztortűz Egyesület (Nyárádszentlászló).
A szállások vonatkozásában érdemes már most előre tervezni és foglaltatni, hisz egyre többen szeretnének vendégként megszállni a Csattogó-völgyben. Eddig a 365 faházas férőhelyek negyede már elkelt. Sátorozási hely viszont lesz bőven! Kérünk tehát minden táborozni vágyó barátunkat, időben jelezze szállásigényét, s a www.erdelyhon.hu honlapunk Szállás, belépő oldalát olvassa át alaposan, a tábori szállástérkép figyelembevételével
Bárminemű felvilágosítás tekintetében forduljon Hozzánk bizalommal! Várunk ötleteket, szervezésben való részvételi felajánlást. Szervezzük együtt, kalákában a Rólunk és Hazánkról, Erdélyről szóló világtalálkozónkat!