A Gödör Klub zenei szervezőcsapata, a Világveleje immár tizenkét éve rendezi meg minden januárban saját fesztiválját, ami a 2000-es évhez kötődő világvége-hangulatra emlékeztet az év elején.
A több napos fesztivál a "de jó, hogy mégis tovább élünk!"-érzést hatalmas koncertdömpinggel, kiállítással és előadásokkal próbálja a fejünkbe verni, ráadásul olcsó jegyárak mellett! Összművészeti fesztivál ez a javából, ami véget vet a január eleji uborkaszezonnak, és egyúttal beindítja az év buli-időszakát!
Ezúttal január 19-22. között kerül sor a rendezvényre, melynek egyik fő dobása Méhes Marietta hazatérése lesz, aki több, mint 26 éve nem volt Budapesten, és nem énekelte el nekünk sajátos hangulatú dalait.
Mariettát a nagyközönség nem csak a Trabant énekeseként ismerte meg, hanem a filmvászonról is, hiszen a legendás Eszkimó asszony fázik, A kutya éji dala illetve a Kopaszkutya című filmszerepeiből biztosan sokan emlékeznek rá. A fesztivál második napján, január 20-án láthatjuk és hallhatjuk a valaha az USA-ba elhajózó díva visszatérését! Ez a nap lesz a fesztivál retró-alternatív estje.
Jegyárak: 19-re, a fesztivál első napjára 800 Ft a belépő, 20-21-22-re a napijegyek elővételben 1500 Ft-os áron, a program napján, a helyszínen 1800 Ft-os áron válthatók, illetve rendelhetők a www.vilagveleje.hu oldalról.
Első nap:
A hatalmas év eleji uborkaszezon után végre ismét visszatérhetnek a Gödörlakók a klubba! A hagyományőrző Világveleje Fesztivál első napján nyílik meg a szintén szokásos Fiatal Művészek Kiállítása, mely aztán a további napokon is megtekinthető lesz. A kiállító művészek: Benkovits Balázs, Csató Máté, ef Zámbó István, Keszeg Nándor, Kitzinger Gábor, Kondász Ferenc, Márton Judit, Mátyus Andrea, R. Nagy Csilla, Rontó Lili, Nagy Balázs Krisztián, Szalay Dávid, Tóth Eszter.
Unatkozni nemigen lesz időnk, az első este koncertprogramjai egymást váltogatva zajlanak majd több színpadon. Itt debütál Szántó Faszi (Üllői Úti Fuck, Marlboro Man stb.) új zenekara, az ígéretes nevű TV Manci, és ha már állandóság: minden első koncertre jut egy utolsó is, az alternatív költészetet terjesztő Illúzió zenekar búcsúkoncertjére is ezen az estén kerül sor. Édes-bús dalokkal lép fel a Vasárnapi Gyerekek, ellenpontozásként a Malacka és a Tahó humorizál majd. Az est két megasztárja a Csókolomból megmaradt fiúk zenekara, a Puszi és a magyar világzenés Napra lesz, de hallhatunk majd még jazzt és rockandrollt is, illetve csujjogatóst, kinek-kinek ízlése szerint!