Kettős jubileumot ünnepelünk 2011-ben: hatvan évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Állami Népi Együttes, és már annak is tíz éve, hogy a Hagyományok Háza létrejött.
Hosszú oldalakon keresztül sorolhatnánk az elmúlt évtized(ek) eredményeit, elismeréseit, díjait, mi mégis inkább arra a sok millió látogatóra vagyunk büszkék, akikhez eljuttattuk hagyományos kultúránk egy-egy szeletét. És itt nemcsak arról a tízmillió nézőről van szó, akik látták a Magyar Állami Népi Együttes egy-egy előadását itthon vagy külföldön, hanem arról a több ezer emberről is, akik a Hagyományok Háza tanfolyamain ismerkedtek meg a fazekassággal, a szövéssel, vagy épp a népmesemondással. Akik nálunk tanulták meg, mi a különbség egy mezőségi és egy kalotaszegi tánc között. Akik a mi szakembereinktől lesték el, hogyan lehet a diákok érdeklődését felkelteni a népművészet iránt tanórán, vagy azon kívül. Akik mestereink ösztönzésére döntöttek úgy, hogy ők is mesterségük legjobbjai szeretnének lenni. Akik nálunk bukkantak fontos információkra szakdolgozatukhoz, hétköznapi munkájukhoz, vagy épp múltjuk jobb megértéséhez. Akiket annyira megfogott nyári táborunk „hagyományos” hangulata, hogy most már kisgyerekeikkel is visszajárnak.
Ezt a sort is hosszan lehetne folytatni, de nem szeretnénk túl sokat dicsekedni. Inkább továbbra is úgy gondoljuk, beszéljenek helyettünk programjaink, tanfolyamaink: 2011-ben még színesebb, még változatosabb évvel várunk mindenkit - olvasható a Hagyományok Háza honlapján.