Az Óbudai Zenekarok Fesztiválján három előadó alkotja meg a zenei formát és a stílust. Hrutka Róbert, Satöbbi valamint az Ocho Macho.
A rendezvény január 8-án szombaton lesz 19:00 órakor a Békásmegyeri Közösségi Házban.
Hrutka Róbert
1989-től napjainkig több mint 150 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. Több nagylemez producere és zenei rendezője, zeneszerzőként ő jegyzi a Magyar Vándor, Lora, a Fej vagy írás, a Valami Amerika filmek zenéjét, továbbá számos tévés produkció főcímdalát. A művész számos szakmai elismerés birtokosa, többek között megkapta a Fonogram-, az Artisjus-, a Cann-, a Portorozs-, a Dublin-, az Aranypenge- és az Ezüstpenge-díjat.
Hrutka Róbert Fehérvári Attilával (basszusgitár, vokál), Kalmus Feliciánnal (elektromos cselló), Dely Domonkossal (vokál, perka), Borlai Gergővel (dob) és Galambos Zoltánnal (billentyű, vokál) elkészítette első önálló albumát, a Szabadság-vírust.
Satöbbi
A zenekar annyira legendás, hogy a tagok már önmaguktól is megilletődnek! A csapat a '80-as évektől farkasembert gerjesztő teliholdként ragyog a hazai könnyűzene setét szürke egén. A zenekar stílusa (saját bevallásuk szerint): nindzsa-pornó-űr-horror-kommandó-rock. Kihagyhatatlan élmény!
Ocho Macho
A zenekar neve azt jelenti: nyolc férfi. Vidám, Dél-Amerikát és a karibi szigetvilágot egyaránt megidéző, élet- és emberbarát zene, amiben a latin hangzás keveredik a reggae-vel. Az Ocho Macho antidepresszánsként is működő, könnyűzenei szabadcsapat. A belőlük végtelenül áramló, vidám hangulat mögött szerencsére jócskán jut hely a komoly üzenetek számára is.