A Magyarországon immár 23 éve működő Csík Zenekar elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója. Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt. Bátran mondhatjuk, hogy a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, igazán érdekes és sikeres ötvözését egy új műfaj megteremtésével hozták létre.
Egy igazi kábítószer lehet a népzene kedvelőinek, az a hangzásvilág, amivel a zenekar 2011. január 15-én a Szerbiai Szenttamáson, 16-án Jászberényben és 20-án Berettyóújfaluban ad a léleknek hatalmas katartikus élményt.
Kökény Richárdné Majorosi Marianna kultikus hangja, Szabó Attila cimbalomjátéka, Bartók József bőgőszólója, Csík János és Szabó Attila hegedűjátéka, Kunos Tamás brácsaműve, Makó Péter fúvós szólama valami eget verdeső hangulatot tud varázsolni.
Amint azt megtudtuk Majorosi Marianna, a zenekar üdvöskéje legszívesebben a fiaival, Bencével és Gáborral tölti az ünnepeket. Viszont az aktív éneklés és néptánctanítás mellett elég nehezen tudja beosztani az idejét, hogy családjával lehessen.
Aki pedig megteheti ezt a Csíkot szívja el, mert nem büntetendő és kihagyhatatlan élményt nyújt.