A kiállítást 2011. január 18-án, kedden, 20 órakor Kincses Károly, fotótörténész nyitja meg. Az est során vetítésre kerül Szemző Tibor Cuba című filmjének részlete.
Egy bezárt sportközpont medencéje, besárgult esővízzel az alján. Egy neonfényes liftkabin, benne atlétatrikóra vetkőzött, izzadó lakók. Vörösre festett bérháztető, ruhaszárító huzalokkal és láncra kötött kutyával. Sárgán világító ostorlámpák a viharfelhős háttér előtt. Magas falak között, kék ég alatt, teniszütővel a kezében szaladó férfi.Tengerparti betonsétány víztócsákkal és szürke felhőkkel.
„Tránsito Privado" vagyis "Tilos az Átjárás" - olvasható a fiatal férfi háta mögött egy kis táblán egy tipikus Centro Habana-beli ház kapualjában. A férfi oldalra fordul, a romos kapualjból kifelé néz - talán az utcára, talán a jövőbe, mindenesetre nem az objektívbe.
"Tránsito Privado" - ez Bihari Ágnes fotókiállításának is a címe. Képei nem vidámak; nem a mojitók, a színes veterán autók, vagy a trópusi napfény sütötte tengerpart képei. A fotós nem a kopottságukban is derűs utcákat, a nehézségek ellenére is éneklő és táncoló szigetlakókat, a szivarral a fogaik között a kamerába mosolygó barna bőrű helyieket dokumentálja.