A Budapesti Román Kulturális Intézet 2012-ben is folytatja az elmúlt évek jazzkoncertjeinek sikeres sorozatát. Az újév első hónapján két jelentős romániai muzsikus játszik együtt a magyar jazz két közismert személyiségével: Irina Sârbu (RO) - ének, Puiu Pascu (RO) – zongora, Hárs Viktor (H) – nagybőgő, Sramkó János (H) – dob.

A fővárosi koncert helyszíne a Budapest Jazz Club (1088 Budapest, Múzeum utca 7), időpontja 2012 január 26., 21:00 óra, a második állomás a szegedi Grand Cafe & Cinema (Deák Ferenc u.18.) január 27-én, 19:00 órakor.

IRINA SÂRBU
Irina Sârbu alapos zenei képzettségét (15 év klasszikus zongora) a bukaresti színiakadémián teljesítette ki egy más művészeti formában, majd mesterfokozatot is szerzett színészmesterségből, amelynek eredménye, hogy a művésznőt egyöntetűen elismeri a kritika és körülrajongja a közönsége. A fiatal előadóművész karriere koncertről koncertre ívelt felfele, miközben repertoárja egyre változatosabb és gazdagabb lett. Remek és összetéveszthetetlen hangja, improvizációs készségének gazdagsága, énekstílusának már-már akrobatikus jellege, tagadhatatlanul a fiatal román jazz-vokalisták élvonalába röpítette. Nyitott érdeklődésének és örökös újdonságkeresésének köszönhetően Irina Sârbu a közönségét mindig érdekes és eredeti módon képes szórakoztatni. Ezek állomásai: „De la swing la bossa nova”, „Bucureşti – New York – Rio de Janeiro”, „Bucureşti, mon amour” (Puiu Pascu – zongora, Ciprian Parghel – nagybőgő és Tudor Parghel – dobok) vagy az „Ethnotize”, „Lounge Project” és a „De la Maria Tănase la Jazz” (a Marius Mihalache Band-el közös zenei projektek). Számos hazai és külföldi turnén vett részt – Párizs, Athén, Madrid, Bécs, Velence, Brüsszel, Prága, Lisszabon, Stockholm – valamint rendszeresen fellép klubokban és nemzetközi jazz fesztiválokon.

PUIU PASCU
Virtuóz billentyűs, az improvizáció mestere, ihletett zeneszerző, egy olyan művész aki karriere csúcskorszakát éli, akinek jelenléte bármilyen koncerten vagy fesztiválon biztosítja a közönségsikert és a pozitív sajtóvisszhangot.
Az a jókedv és öröm ahogyan játszik, az összetett és bonyolult ritmusok és harmóniák, a művek eredeti értelmezése, koncertjeinek intenzív tüze Puiu Pascut a román jazz-szcéna egyedi művész-ritkasávává tették. Bárhol is lépjen fel az esemény azonnal rendkívülivé válik, a plakátokon a neve kizárólag nagybetűkkel szerepelhet!

HÁRS VIKTOR
1966. augusztus 22-én született Budapesten. 15 évesen kezdett nagybőgőzni, valamint basszusgitározni. 1985 és 1988 között elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazz- és Klasszikus bőgő tanszakait. 1989 és 1992 között luxushajókon és szállodákban játszott saját zenekarával, több mint 30 országban. 1993 óta az egyik legfoglalkoztatottabb bőgős, basszusgitáros Magyarországon. Játszott szinte valamennyi ismert magyar jazz-zenésszel, valamint számos külföldivel. A teljesség igénye nélkül: Ernie Wilkins, Tony Scott, Ed Thigpen, Fred Hersch, Carl Fontana, Herbie Mann, Dean Brown, Didier Lockwood, Al Jarreau, David Liebman, Peter Erskine, Al Di Meola, Trilok Gurtu, Johnny Griffin, Bob Mintzer, Jasper van 't Hof és Wallace Roney. Hazai fesztiválok mellett számos külföldi városban is fellépett már, mint például Nürnberg, Bécs, Varsó, Tallinn, Helsinki, Luzern, Marseille, Bangkok, Eilat, Montreux. 1997-ben készítette első önálló szerzői anyagát műsoros kazetta formájában, Yellow címmel. 1998-ban jelent meg a PCD Multimédia kiadónál első CD-je, a Contacts and Conflicts.[1] A jazz-produkciók mellett 1987 óta néhány évig tagja volt a Katona Klári zenekarnak, mellyel 2002-ben koncertlemezt készített, valamit 1998-tól 10 évig tagja volt a Hobo Blues Band-nek, melynek egyik zeneszerzője is volt. Nevéhez is fűződik Hobo József Attila-, Faludy György, valamint Villon-estjének zenéje és több Hobo Blues Band lemez. 1999 óta a Kőbányai Zenei Stúdió tanára. 2003-ban pedig Artisjus-díjat kapott. Jelenleg a Horgas Eszter Class Jazz Band, a Kozma Orsi Quartet, a Summer Jazz Trio, a HársHegyBand tagja. A Budapest Jazz Orchestra számára írta első big band darabját 2004-ben, Szögesdrót gyermek címmel, melyből 2005-ben lemez készült. 2003 decemberében alakult saját zenekara. A zenekar első lemeze 2006-ban jelent meg. Ez a zenekar 2008-ban, a HBB feloszlásakor átalakult, belépett Nagy Szabolcs, ezzel a volt Hobo Blues Band tagjai tovább folytatják együttműködésüket, HHB (HársHegyBand) néven, kiegészülve Kozma Orsival. 2006-ban írta Cloudsound című 6 tételes kantátáját, melyet a Magyar Rádió mutatott be. Legújabb projektje a Tilia vonósnégyessel alkotott együttes.

SRAMKÓ JÁNOS
Sramkó János az egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar dobos, 16 éves kora óta játszik különböző stílusú és összeállítású zenekarokban, triótól a Big Band-ig; Rock, Hard Bop, Latin, Funky, Soul, tradicionális Jazz, és modern Jazz együttesekben.
Zenei tanulmányait előbb a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta, ahol diplomát szerzett. Külföldi tanároktól is tanult, legnagyobb mestereinek Egil Johansent és Ed Thigpent tekinti. 1990-ben fél évet töltött Amerikában ahol szintén sokat tanult. Játékára nagy hatást gyakorolt Tony Williams, Elvin Jones, Steve Gadd és Peter Erskine. Szinte mindegyik jelentős hazai zenésszel játszott együtt, többek között Regős István, Bontovics Kati, Pege Aladár, Vukán György, a Brass Age zenekar; a Süle László szeptett, Oláh Kálmán, stb. 20–24 éves kora között több formációval díjakat nyert a különböző zenei versenyeken: Dunkirque, Karlovy Vary, Kromeriz stb.
1997-től a Magyar Zeneművészek Szövetségének iskolájában ütőhangszereket oktat.