Közel egy kilométer hosszúságú, a Kossuth Lajos és Orbán Balázs városnegyedet összekötő utat adtak át november 26-án Székelykeresztúron. A Szécsi András festőművész nevét viselő, Székelykeresztúr egyik legforgalmasabb mellékutcája a helyi és a megyei önkormányzat összefogásának, valamint az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően épült meg.
A szombati eseményt megtisztelte jelenlétével Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke is.  – Az elmúlt években a Székelyföldön jelentős előrelépések történtek, ami a közlekedési infrastruktúrát illeti. A megyei és a helyi önkormányzatok számtalan kormányprogram és pályázat révén nem csak az úthálózat javítására és felújítására szereztek támogatást, hanem a víz-, csatornahálózatok kiépítésén és a gázellátás terén is hatalmas fejlődés történt a térségben” – jelentette ki Kelemen Hunor. A szövetségi elnök biztosította a keresztúriakat afelől, hogy az elkövetkező időszakban kiemelt fontosságot és figyelmet kap Székelykeresztúr a támogatások terén, hogy közérdekű elképzeléseik megvalósuljanak.
Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere az átadási ünnepségen beszélt a jövőbeli tervekről is. A városvezető hangsúlyozta a bicikliút megépítésének fontosságát, mivel Keresztúron nagyon sokan közlekednek kerékpárral.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a szalagvágás alkalmával hangsúlyozta, hogy  „összefogással nincs lehetetlen. Ha közös erőfeszítéssel fogunk neki az elképzelések megvalósításának, akkor a hátrányban levőkből is elsők lehetnek”.
– Mintha nem is érződne a gazdasági válság hatása Székelykeresztúron, a város fejlődik ebben az időszakban is.  – mondta a tanácselnök, és arra bíztatta a keresztúriakat, hogy folytassák az elkezdett fejlesztési folyamatokat.
Az átadáson nagy számban jelentek meg székelykeresztúri lakosok, egyházi és világi elöljárók. Hargita Megye Tanácsa részéről jelen volt Birtalan József megyemenedzser, Benyovszki Lajos és Pálffy Domokos megyei tanácsos is.
Jakab Judit (Pólus Média)