A Vízraktér sok szeretettel meghív az Asia Europe Foundation-nel közösen rendezett "Shared Heritage: As we see it" című kulturális örökségeket bemutató utazó fotókiállítás sorozatának európai megnyitójára 2011. December 1-jén 19:00-kor a Vízraktérben (1024 Budapest, Fő utca 84.)

A képeket az Asia Europe Alapítvány "Kulturális Örökségek: Lehetőségek és kihívások" képzésére szóló ösztöndíját elnyerő 41 ázsiai és európai diák és pályakezdő készítette. Az ő szemükön keresztül ismerhetjük meg, hogy számukra, a képzés után mit is jelent, hogy 'közös' örökség.

A kiállítás megnyitó fontos nemzetközi jelenlétet biztosít az Vízraktérnek, és egyben az Asia Europe Foundation 2011. évi munkájának eredményességének bizonyítéka. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kiállítás megnyitóról készülő audiovizuális prezentáció december első hetében az Asia Europe Foundation éves beszámolója részeként jelenik majd meg.

A megnyitóra meghívást kapott az európai és ázsiai nagykövetek, kulturális intézetek és más kulturális oktatási intézmények. A megnyitón jelen lesz az osztrák, a bolgár és a magyar ösztöndíjas diák is.

'A közös Örökségek: Ahogy Mi Látjuk' utóéletét tekintve 2012-ben megtekinthető lesz Prágában, Bukarestben, Athénban, Barcelonában, Párizsban, Melbournben, Singapúrban, és végül az Asia Europe Meeting(ASEM) országok kulturális minisztereinek találkozóján Indonéziában.

Kérünk igazolj vissza, hogy a kiállításon megjelensz-e.
Közreadta: Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI, MTVA – lillatti@freemail.hu;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; POLUS ONLINE - lillatti8@gmail.com;
06-30/859-33-35)