Óvodások és öregek ugyanolyan örömmel léptek fel a jótékonysági esten, amit az ötéves, súlyos beteg Dávidért rendeztek. Nincs vége: kezdődjön a kupakgyűjtés!
Az Emberibb Méltóbb Életért Közhasznú Egyesület és a Szociális Gondozási Központ jótékonysági rendezvényt tartott a napokban, ahol a jó lelkű, együtt-érző helyeik adományaira számítottak a szervezők – nem hiába: 250 ezer forint gyűlt össze, amit az egyesület Kiss Dávid szüleinek juttat el, így járulva hozzá a kisfiú gyógykezeléséhez. Dávid alattomos betegséggel, akut lymphoblastos leukémiával (ALL) küzd. Az ALL vérképzőrendszerből kiinduló rosszindulatú betegség, melyben a fehérvérsejtek éretlen, normális védekező működésre még nem képes formái felszaporodnak, és a csontvelőben a normális véralkotó sejteket termelő sejtek működését visszaszorítják. Ezért a vérben a normálisan jelenlévő sejtek eltűnnek, és helyüket leukémiás sejtek foglalják el. Magyarországon évente körülbelül 50-70 új ALL-es gyermeket diagnosztizálnak.
Bár a Hajdúhadházi Népdalkör, a Hajdúhadházi Gondozási Központ dolgozói, a Hajdúhadházi Református Óvoda és Általános Iskola óvodásai, az Idősek Klubjának tagjai és a Torzsás Néptánc Együttes már megtette a magáét, tovább folytatódik a gyűjtés Dávid részére: ezúttal a háztartásokban, vendéglátó egységekben már szükségtelen műanyag flakonok kupakjait lehet összeszedni, egy fröccsöntő üzem ugyanis kilónként 45 forintot ad érte. A kupakokat Hajdúhadházon több ponton, vállalkozók gyűjtik, de le lehet adni az egyesületnél is – értesült a Cívishír a helyi támogató szolgálat vezetőjétől, Baloghné Svintek Mónikától.
Pénzbeli támogatást is lehet tenni az alábbi számlaszámra:
Számlaszám: Hajdú Takarék Takarékszövetkezet 60600149-15118110 vagy az Emberibb Méltóbb Életért Közhasznú Egyesület meghatalmazott tagjának a készpénzt át lehet adni nyugta ellenében Hajdúhadházon, a Kazinczy utca 2. szám alatt.