,,2011. november 23., a P. Örökbefogadási Program évzáró sajtótájékoztatója zajlik. A P. mo-i vezetője/képviselője Ács Tamás. Beszámol az éves hírekről, és örömmel tudatja, hogy a Facebook-on 20 ezer támogató van már. 3 és fél tonna eledel gyűlt össze a fölajánlásokból! Ez a VIRTUÁLIS örökbefogadás alapvető induló lépése, hisz tán ,,kényelemszeretetből" vagy utazási nehézségek miatt már fényképek alapján választják meg az emberek leendő vagy távolról támogatott házikedvencüket.
Ezután Hegyi Barbara, a P. ,,hangja"/háziasszonya kedves és beleérző hangon, profi riporter módjára faggatta az Állatotthon Alapítvány által 2 millió forintos anyagi támogatást nyert állatotthonok képviselőit. A Tappancs Állatalapítvány Tatabányán található. Náluk 25 virtuális örökbefogadó van. Sok gyomorkímélő, ill. egyéb speciális tápra van szükség, ezért örülnek a támogatásnak.
A Gencsapáti Kutyaparadicsom vezetője Ferenczi Endre. Elmondta, hogy ők az adományt ,,mentőautóra" fogják fordítani. Ez egy sajátos TEHERAUTÓ, amivel kutyákat mentenek a rendőrség és a vadászok együttműködésével.
A Kecskeméti Kutyamenhely vezetője Bíró Andrea. Náluk nehézkesebb a virtuális örökbefogadás. Főként a kutyusok etetését és ivartalanítását kívánják megoldani az adományból.
A Miskolci Állatotthon egy németországi társszervezettel ment meg sok kedvencet. Itt elsősorban az ivartalanítás a fő költség (a környék ill. régió egyre nagyobb elszegényedése miatt nagy valószínűséggel egyre több kutyust - és embert! - kell(ene) megmenteni!).
Az Állatotthon Alapítvány Vasadi Menhelye 180 kutyát ápol, lát el. Már alig bírták/bírják. Így LAKÓKONTÉNERt fognak csináltatni, mert náluk nagyon sok kölyökkutyát adnak le. Az ebadó miatt talán inkább a menhelyekről visznek majd el kutyákat. 3-4 hónapos kortól kezdik meg az ivartalanítást, így az adomány másik részét ők is erre fordítják."
Írta és fényképezte: Polgár Julianna
(budapesti tudósító - HUNSOR.SE; POLUS ONLINE - lillatti8@gmail.com;
06-30/859-33-35)

Az Állatotthon Alapítvány vasadi menhelye
Kedves Támogatónk!
Az Állatotthon Alapítványnak sikerült létrehoznia az ideális menhelyet, ahol kicsinek és nagynak egyaránt esélye van az életben maradáshoz és gazdához jutáshoz.
Az ÖNÖK segítségével egy igazi állatotthont tudtunk kialakítani: minden kutyának saját, házzal, mennyiségileg és minőségileg maximális élelmezéssel, orvosi felügyelettel, gyógykezeléssel.
Ahhoz, hogy a bajbajutott állatok gazdáinak - anyagi helyzetünk és befogadóképességünk hiányában - mind ritkábban kelljen végleges elhelyezési kérelmükre nemet mondani, kérjük az ÖNÖK támogatását:
Pénzbeni adományait:
- OTP 11711034-20852146 számlánkra, postai- vagy az általunk küldött csekkre.
- személyi jövedelemadójának 1%-át: adószámunk: 18234952-1-43
- az állatotthon lakóinak javára történő örökhagyását.
Tárgyi adományokat:
- állateledel, (húsok, tápok, pékáru, rizs)
- építőanyagok (tégla, pala, cement, betonacél háló)
- pórázokat, nyakörveket, kutyaólakat, alkalmi szállítási lehetőséget köszönettel fogadunk.Kiskutya bokszok készítéséhez raklapok. 4o db.
Kérjük segítsék adományaikal az Állatotthon Alapítvány közhasznú szervezet vasadi menhelyét, hogy legyen továbbra is otthona az elhagyottaknak!
Kérjük bízzanak bennünk, segítsenek céljaink minél maradéktalanabb megvalósításában, Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező menhelyének méltó működtetésében!
Köszönettel:
ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNY - Közhasznú szervezet
Telefon: 06-20-964-7152
Adószám: 18234952-1-43
Évközi adományok: OTP 11711034-20852146